Konijn met caponata en krieltjes
Konijn met caponata en krieltjes
Caponata is een warme groentemix waarin aubergine de hoofdrol speelt. Heerlijk met konijnbouten en krieltjes!
Konijn met caponata en krieltjes
Konijn met caponata en krieltjes
Caponata is een warme groentemix waarin aubergine de hoofdrol speelt. Heerlijk met konijnbouten en krieltjes!
Ingrediënten
4 personen
Krielaardappelen
500 g
Gegrilde aubergines
2
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Kerstomaten
400 g
Oregano
2 takjes
Basilicum
Tijm in pot
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Witte balsamico azijn
2 el
Olijfolie
4 el
Peper
Zout
Konijnenbouten
4
Citroenen
2
Rozemarijn
1 takje
Salie
1
Platte peterselie in pot
1 takje
Gevogeltebouillon
200 ml
Look
1 teentje
Laurier
1
Olijfolie
5 el
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Zet een pan op het vuur met olijfolie en doe er de rozemarijn salie peterselie knoflook en laurier bij. Bak 3 minuten op een matig vuur.
2
Voeg de konijnenbouten erbij en bak langs alle kanten bruin. Keer regelmatig om. Kruid met zout en peper.
3
Giet de bouillon erbij. Draai het vuur laag zet een deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten sudderen.
4
Haal het deksel van de pan en laat nogmaals een kwartiertje inkoken. Verwijder de kruiden voeg het citroensap toe en kook nog even door.
5
Kook de krieltjes beetgaar en snijd in de helft.
6
Snijd de aubergine in vierkanten blokjes van ongeveer 1 op 1 cm.Pel de ui en snipper fijn samen met de knoflook.
7
Neem een grote pan en giet er wat olijfolie in zet op het vuur. Voeg de stukjes aubergine toe samen met de oregano en kruid met peper en zout. Hussel onder mekaar zodat de olie goed verdeeld is.
8
Voeg de ui knoflook en peterselie toe en bak nog even mee op.Voeg de tijm rozemarijn oregano en witte balsamico toe samen met de kerstomaten en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje tot alle groentjes gaar zijn.
9
Verwijder de takjes kruiden.Neem een grote schaal en verdeel er de krieltjes in schik de konijnenbouten erop en lepel de caponata erover.
10
Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Zet een pan op het vuur met olijfolie en doe er de rozemarijn salie peterselie knoflook en laurier bij. Bak 3 minuten op een matig vuur.
2
Voeg de konijnenbouten erbij en bak langs alle kanten bruin. Keer regelmatig om. Kruid met zout en peper.
3
Giet de bouillon erbij. Draai het vuur laag zet een deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten sudderen.
4
Haal het deksel van de pan en laat nogmaals een kwartiertje inkoken. Verwijder de kruiden voeg het citroensap toe en kook nog even door.
5
Kook de krieltjes beetgaar en snijd in de helft.
6
Snijd de aubergine in vierkanten blokjes van ongeveer 1 op 1 cm.Pel de ui en snipper fijn samen met de knoflook.
7
Neem een grote pan en giet er wat olijfolie in zet op het vuur. Voeg de stukjes aubergine toe samen met de oregano en kruid met peper en zout. Hussel onder mekaar zodat de olie goed verdeeld is.
8
Voeg de ui knoflook en peterselie toe en bak nog even mee op.Voeg de tijm rozemarijn oregano en witte balsamico toe samen met de kerstomaten en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje tot alle groentjes gaar zijn.
9
Verwijder de takjes kruiden.Neem een grote schaal en verdeel er de krieltjes in schik de konijnenbouten erop en lepel de caponata erover.
10
Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Krielaardappelen
500 g
Gegrilde aubergines
2
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Kerstomaten
400 g
Oregano
2 takjes
Basilicum
Tijm in pot
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Witte balsamico azijn
2 el
Olijfolie
4 el
Peper
Zout
Konijnenbouten
4
Citroenen
2
Rozemarijn
1 takje
Salie
1
Platte peterselie in pot
1 takje
Gevogeltebouillon
200 ml
Look
1 teentje
Laurier
1
Olijfolie
5 el
Peper
Zout
Konijn met caponata en krieltjes
Caponata is een warme groentemix waarin aubergine de hoofdrol speelt. Heerlijk met konijnbouten en krieltjes!Instructies
1
Zet een pan op het vuur met olijfolie en doe er de rozemarijn salie peterselie knoflook en laurier bij. Bak 3 minuten op een matig vuur.
2
Voeg de konijnenbouten erbij en bak langs alle kanten bruin. Keer regelmatig om. Kruid met zout en peper.
3
Giet de bouillon erbij. Draai het vuur laag zet een deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten sudderen.
4
Haal het deksel van de pan en laat nogmaals een kwartiertje inkoken. Verwijder de kruiden voeg het citroensap toe en kook nog even door.
5
Kook de krieltjes beetgaar en snijd in de helft.
6
Snijd de aubergine in vierkanten blokjes van ongeveer 1 op 1 cm.Pel de ui en snipper fijn samen met de knoflook.
7
Neem een grote pan en giet er wat olijfolie in zet op het vuur. Voeg de stukjes aubergine toe samen met de oregano en kruid met peper en zout. Hussel onder mekaar zodat de olie goed verdeeld is.
8
Voeg de ui knoflook en peterselie toe en bak nog even mee op.Voeg de tijm rozemarijn oregano en witte balsamico toe samen met de kerstomaten en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje tot alle groentjes gaar zijn.
9
Verwijder de takjes kruiden.Neem een grote schaal en verdeel er de krieltjes in schik de konijnenbouten erop en lepel de caponata erover.
10
Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.