dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aardappelpuree (thumbnail)Aardappelpuree

Aardappelpuree

15m
6
-
2.5K
Recepten

Aardappelpuree

Er gaat niets boven de smeuïgheid van zelfgemaakte puree. Een absolute klassieker in de Belgische keuken!
Aardappelpuree (thumbnail)Aardappelpuree

Aardappelpuree

15m
6
-
2.5K
Recepten

Aardappelpuree

Er gaat niets boven de smeuïgheid van zelfgemaakte puree. Een absolute klassieker in de Belgische keuken!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten6
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
1.000 g
Boter
40 g
Ei
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Aardappelpuree

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur.
40 g boter, 1 ei, 1 scheutje melk
2
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk in.
nootmuskaat, zout
3
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng de bereiding op smaak met versgeraspte nootmuskaat en wat zout.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur.
2
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk in.

Instructies

Aardappelpuree

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur.
40 g boter, 1 ei, 1 scheutje melk
2
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk in.
nootmuskaat, zout
3
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng de bereiding op smaak met versgeraspte nootmuskaat en wat zout.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur.
2
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aardappelpuree (thumbnail)Aardappelpuree
4 personen
15m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
1.000 g
Boter
40 g
Ei
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Zout

Aardappelpuree

Er gaat niets boven de smeuïgheid van zelfgemaakte puree. Een absolute klassieker in de Belgische keuken!
Instructies

Aardappelpuree

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur.
40 g boter, 1 ei, 1 scheutje melk
2
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk in.
nootmuskaat, zout
3
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng de bereiding op smaak met versgeraspte nootmuskaat en wat zout.