Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo
Ingrediënten
4 personen
Orzo
250 g
Broccoli
1
Olijfolie
Amandelschilfers
150 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Koolrabi
0,5
Saffraandraadjes
2 dopje
Rode poon
600 g
Peper
Zout
Diepvrieserwten
200 g
Zure room
100 g
Dragon
Rucola
handvol
Benodigdheden
Keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g orzo
1
Kook de orzo in ongeveer 10 minuten gaar in licht gezouten water.
1 broccoli
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Stoom ze ongeveer 3 minuten gaar in de stoomoven op 100 °C of kook ze beetgaar in een beetje water.
olijfolie
3
Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
150 g amandelschilfers
4
Rooster de amandelschilfers goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuifje zout over.
5
Doe opnieuw wat olijfolie in de pan.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in de olie.
0,5 Koolrabi
7
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne reepjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
8
Spoel de broccoli onder koud stromend water zodat de garing stopt.
9
Giet de orzo af en spoel ook onder koud stromend water.
2 dopje saffraandraadjes
10
Strooi de saffraan over de koolrabi en doe er een scheutje water bij.
11
Zet een tweede pan op het vuur en verwarm opnieuw een scheut olijfolie.
600 g rode poon
12
Snijd eventuele graten uit de visfilets.
peper, zout
13
Kruid de visfilets met peper en zout. Bak de vis eerst op de velkant in de olie. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en laat de andere kant ook bakken.
200 g diepvrieserwten, 100 g Zure room
14
Meng de orzo, de erwtjes en de broccoli met de koolrabi. Voeg er de zure room aan toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
TIPJeroen gebruikt crème cru uit Normandië in plaats van zure room. De crème wordt gemaakt van rauwe melk en smaakt lekker fris. Je vindt hem bij de kaashandel.
dragon
15
Haal de blaadjes van de takjes dragon. Meng ze door de groenten.
TIPRoer groene kruiden altijd op het laatste door je gerecht, dan behouden ze het beste hun smaak.
handvol Rucola
16
Schep wat orzo met groenten op een bord. Leg er een gebakken stuk vis op. Werk af met een toef rucola en wat geroosterde amandelen.
250 g orzo
1
Kook de orzo in ongeveer 10 minuten gaar in licht gezouten water.
1 broccoli
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Stoom ze ongeveer 3 minuten gaar in de stoomoven op 100 °C of kook ze beetgaar in een beetje water.
olijfolie
3
Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
150 g amandelschilfers
4
Rooster de amandelschilfers goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuifje zout over.
5
Doe opnieuw wat olijfolie in de pan.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in de olie.
0,5 Koolrabi
7
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne reepjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
8
Spoel de broccoli onder koud stromend water zodat de garing stopt.
9
Giet de orzo af en spoel ook onder koud stromend water.
2 dopje saffraandraadjes
10
Strooi de saffraan over de koolrabi en doe er een scheutje water bij.
11
Zet een tweede pan op het vuur en verwarm opnieuw een scheut olijfolie.
600 g rode poon
12
Snijd eventuele graten uit de visfilets.
peper, zout
13
Kruid de visfilets met peper en zout. Bak de vis eerst op de velkant in de olie. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en laat de andere kant ook bakken.
200 g diepvrieserwten, 100 g Zure room
14
Meng de orzo, de erwtjes en de broccoli met de koolrabi. Voeg er de zure room aan toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
TIPJeroen gebruikt crème cru uit Normandië in plaats van zure room. De crème wordt gemaakt van rauwe melk en smaakt lekker fris. Je vindt hem bij de kaashandel.
dragon
15
Haal de blaadjes van de takjes dragon. Meng ze door de groenten.
TIPRoer groene kruiden altijd op het laatste door je gerecht, dan behouden ze het beste hun smaak.
handvol Rucola
16
Schep wat orzo met groenten op een bord. Leg er een gebakken stuk vis op. Werk af met een toef rucola en wat geroosterde amandelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Orzo
250 g
Broccoli
1
Olijfolie
Amandelschilfers
150 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Koolrabi
0,5
Saffraandraadjes
2 dopje
Rode poon
600 g
Peper
Zout
Diepvrieserwten
200 g
Zure room
100 g
Dragon
Rucola
handvol
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo
Deze Griekse pasta met groenten en vis is eenvoudig om klaar te maken, maar smaakt heel bijzonder. De zure room of crème cru zorgt ervoor dat de pasta en groenten mooi gebonden worden.Instructies
250 g orzo
1
Kook de orzo in ongeveer 10 minuten gaar in licht gezouten water.
1 broccoli
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Stoom ze ongeveer 3 minuten gaar in de stoomoven op 100 °C of kook ze beetgaar in een beetje water.
olijfolie
3
Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
150 g amandelschilfers
4
Rooster de amandelschilfers goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuifje zout over.
5
Doe opnieuw wat olijfolie in de pan.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in de olie.
0,5 Koolrabi
7
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne reepjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
8
Spoel de broccoli onder koud stromend water zodat de garing stopt.
9
Giet de orzo af en spoel ook onder koud stromend water.
2 dopje saffraandraadjes
10
Strooi de saffraan over de koolrabi en doe er een scheutje water bij.
11
Zet een tweede pan op het vuur en verwarm opnieuw een scheut olijfolie.
600 g rode poon
12
Snijd eventuele graten uit de visfilets.
peper, zout
13
Kruid de visfilets met peper en zout. Bak de vis eerst op de velkant in de olie. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en laat de andere kant ook bakken.
200 g diepvrieserwten, 100 g Zure room
14
Meng de orzo, de erwtjes en de broccoli met de koolrabi. Voeg er de zure room aan toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
TIPJeroen gebruikt crème cru uit Normandië in plaats van zure room. De crème wordt gemaakt van rauwe melk en smaakt lekker fris. Je vindt hem bij de kaashandel.
dragon
15
Haal de blaadjes van de takjes dragon. Meng ze door de groenten.
TIPRoer groene kruiden altijd op het laatste door je gerecht, dan behouden ze het beste hun smaak.
handvol Rucola
16
Schep wat orzo met groenten op een bord. Leg er een gebakken stuk vis op. Werk af met een toef rucola en wat geroosterde amandelen.