Pakketjes van witte kool met rijst en gehakt
Pakketjes van witte kool met rijst en gehakt
Ingrediënten
4 personen
Witte kool
1
Builtjes rijst
2
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Look
0,5 teentjes
Tomaten
2
Appelazijn
2 el
Honing
1 el
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Tomaten passata
680 g
Rozemarijn
1 takje
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Gerookt paprikapoeder
Komijnpoeder
Cayennepeper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Ajuinen
0,5
Peterselie
Paneermeel
50 g
Peper
Ei
1
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 Witte kool
1
Haal de buitenste bladeren van de kool tot aan het hart. Snijd er de dikste nerven uit.
2 builtjes rijst
2
Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst en laat de koolbladeren mee in het water garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
3
Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes. Bak ze in de olie. Kneus en pel 1 teen knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof met de sjalot.
5
Snipper wat overblijft van de kool en stoof het met de sjalot en knoflook.
2 tomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de kool.
7
Haal de rijst en de koolbladeren uit het water en spoel ze allebei onder koud water om de garing te stoppen.
2 el appelazijn, 1 el honing
8
Doe de azijn en de honing bij de groenten en laat even karameliseren.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes, 680 g Tomaten passata, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier, tijm, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout
9
Laat de tomatenpuree even mee bakken en voeg dan de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Giet er de passata bij. Leg de rozemarijn, laurier en tijm in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
400 g gemengd gehakt, 1 ei
10
Meng het gehakt in de keukenmachine met de afgekoelde rijst en het ei.
0,5 ajuinen, 0,5 teentjes Look, peterselie, 50 g paneermeel, peper, zout
11
Pel en snipper de ui. Snipper de resterende knoflook en plet fijn met ene mes. Snipper de peterselie. Doe het paneermeel, de ui, de peterselie en de knoflookpulp bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
12
Verdeel het gehakt over de koolbladeren en rol op tot mooie pakketjes. Leg ze in de tomatensaus en laat ze ongeveer 15 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
1 Witte kool
1
Haal de buitenste bladeren van de kool tot aan het hart. Snijd er de dikste nerven uit.
2 builtjes rijst
2
Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst en laat de koolbladeren mee in het water garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
3
Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes. Bak ze in de olie. Kneus en pel 1 teen knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof met de sjalot.
5
Snipper wat overblijft van de kool en stoof het met de sjalot en knoflook.
2 tomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de kool.
7
Haal de rijst en de koolbladeren uit het water en spoel ze allebei onder koud water om de garing te stoppen.
2 el appelazijn, 1 el honing
8
Doe de azijn en de honing bij de groenten en laat even karameliseren.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes, 680 g Tomaten passata, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier, tijm, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout
9
Laat de tomatenpuree even mee bakken en voeg dan de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Giet er de passata bij. Leg de rozemarijn, laurier en tijm in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
400 g gemengd gehakt, 1 ei
10
Meng het gehakt in de keukenmachine met de afgekoelde rijst en het ei.
0,5 ajuinen, 0,5 teentjes Look, peterselie, 50 g paneermeel, peper, zout
11
Pel en snipper de ui. Snipper de resterende knoflook en plet fijn met ene mes. Snipper de peterselie. Doe het paneermeel, de ui, de peterselie en de knoflookpulp bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
12
Verdeel het gehakt over de koolbladeren en rol op tot mooie pakketjes. Leg ze in de tomatensaus en laat ze ongeveer 15 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Witte kool
1
Builtjes rijst
2
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Look
0,5 teentjes
Tomaten
2
Appelazijn
2 el
Honing
1 el
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Tomaten passata
680 g
Rozemarijn
1 takje
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Gerookt paprikapoeder
Komijnpoeder
Cayennepeper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Ajuinen
0,5
Peterselie
Paneermeel
50 g
Peper
Ei
1
Pakketjes van witte kool met rijst en gehakt
Jeroens Joodse vrienden van het Antwerpse restaurant Hoffy’s leerden hem dit typische gerecht maken. Pakketjes van koolbladeren gevuld met gehakt en rijst in een dikke tomatensaus. Heerlijk!Instructies
1 Witte kool
1
Haal de buitenste bladeren van de kool tot aan het hart. Snijd er de dikste nerven uit.
2 builtjes rijst
2
Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst en laat de koolbladeren mee in het water garen.
olijfolie
3
Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes. Bak ze in de olie. Kneus en pel 1 teen knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof met de sjalot.
5
Snipper wat overblijft van de kool en stoof het met de sjalot en knoflook.
2 tomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de kool.
7
Haal de rijst en de koolbladeren uit het water en spoel ze allebei onder koud water om de garing te stoppen.
2 el appelazijn, 1 el honing
8
Doe de azijn en de honing bij de groenten en laat even karameliseren.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes, 680 g Tomaten passata, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier, tijm, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout
9
Laat de tomatenpuree even mee bakken en voeg dan de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Giet er de passata bij. Leg de rozemarijn, laurier en tijm in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
400 g gemengd gehakt, 1 ei
10
Meng het gehakt in de keukenmachine met de afgekoelde rijst en het ei.
0,5 ajuinen, 0,5 teentjes Look, peterselie, 50 g paneermeel, peper, zout
11
Pel en snipper de ui. Snipper de resterende knoflook en plet fijn met ene mes. Snipper de peterselie. Doe het paneermeel, de ui, de peterselie en de knoflookpulp bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
12
Verdeel het gehakt over de koolbladeren en rol op tot mooie pakketjes. Leg ze in de tomatensaus en laat ze ongeveer 15 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.