Saltimbocca van konijn met spirelli
Saltimbocca van konijn met spirelli
Saltimbocca van konijn met spirelli
Saltimbocca van konijn met spirelli
Ingrediënten
4 personen
Konijnenfilets
8
Ham
8
Salie
8
Olijfolie
Peper
Zout
Spirelli
500 g
Spinazie
300 g
Kerstomaten
250 g
Mascarpone
200 g
Geitenkaas
200 g
Look
1 teentje
Benodigdheden
Vershoudfolie, een vleeshamer of een kleine kookpot, tandenstokers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
8 konijnenfilets, 8 ham, 8 Salie, olijfolie, peper, zout, 500 g Spirelli, 300 g spinazie, 250 g kerstomaten, 200 g mascarpone, 200 g geitenkaas, 1 teentje Look
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
2
Spoel de spinazie en verwijder uit elk blad de taaie hoofdnerf. Laat de spinazie nadien uitlekken.
3
Controleer de kleine filets van konijn. Snij eventuele randjes vet of een vliesje weg.
4
Leg een vel vershoudfolie op je werkvlak. Leg daarop telkens een filet die je afdekt met een tweede vel folie. Gebruik een vleeshamer (of de onderzijde van een kleine pot) om elk stukje vlees tot een dun lapje te kloppen. Let op: doe dit voorzichtig en zonder overdreven kracht.
5
Kruid de lapjes konijn met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6
Snij de plakjes rauwe ham naar maat van de lapjes konijn. Leg op elke platte filet een plakje. Hou de restjes van de ham bij.
7
Leg op elke portie vlees één blaadje salie. De smaak van het kruid past uitstekend bij konijn.
8
Gebruik een tandenstoker om elk lapje konijn met ham en salie vast te pinnen. Doe dat zoals je met een kopspeld een broek of rok wil zomen.
9
Kook de spirelli beetgaar in het kokende water. Voeg er ook een snuif zout aan toe. Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking vermeldt.
10
Pel de look en plet de teen tot pulp.
11
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pot. Voeg de lookpulp toe en stoof de spinazie gaar.
12
Wanneer de spinazie wegkrimpt voeg je stukken verse geitenkaas toe en de mascarpone. Roer de kazen door de spinazie tot ze wegsmelten tot saus.
13
Snij de kerstomaatjes middendoor en doe ze bij de spinazie.
14
Restjes rauwe ham kan je fijn snijden en meestoven met de groente. De ham zorgt alvast voor wat zout in de bereiding.
15
Kruid de spinazie met wat peper van de molen en (indien nodig) een snuifje zout, en roer.
16
Schenk een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig vuur.
17
Bak de saltimbocca’s in de hete olie. Ze zijn snel gaar, dus draai het vlees tijdig even om. Leg ze nadien terug op de zijde van het konijn en neem de pan weg van het vuur.
18
Stort de gare uitgelekte spirelli in de pot met spinazie, geitenkaas en mascarpone.
19
Serveer op elk bord een schep romige pasta met kaas en groenten. Leg daarop twee saltimbocca’s van konijn.
Bereiding
8 konijnenfilets, 8 ham, 8 Salie, olijfolie, peper, zout, 500 g Spirelli, 300 g spinazie, 250 g kerstomaten, 200 g mascarpone, 200 g geitenkaas, 1 teentje Look
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
2
Spoel de spinazie en verwijder uit elk blad de taaie hoofdnerf. Laat de spinazie nadien uitlekken.
3
Controleer de kleine filets van konijn. Snij eventuele randjes vet of een vliesje weg.
4
Leg een vel vershoudfolie op je werkvlak. Leg daarop telkens een filet die je afdekt met een tweede vel folie. Gebruik een vleeshamer (of de onderzijde van een kleine pot) om elk stukje vlees tot een dun lapje te kloppen. Let op: doe dit voorzichtig en zonder overdreven kracht.
5
Kruid de lapjes konijn met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6
Snij de plakjes rauwe ham naar maat van de lapjes konijn. Leg op elke platte filet een plakje. Hou de restjes van de ham bij.
7
Leg op elke portie vlees één blaadje salie. De smaak van het kruid past uitstekend bij konijn.
8
Gebruik een tandenstoker om elk lapje konijn met ham en salie vast te pinnen. Doe dat zoals je met een kopspeld een broek of rok wil zomen.
9
Kook de spirelli beetgaar in het kokende water. Voeg er ook een snuif zout aan toe. Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking vermeldt.
10
Pel de look en plet de teen tot pulp.
11
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pot. Voeg de lookpulp toe en stoof de spinazie gaar.
12
Wanneer de spinazie wegkrimpt voeg je stukken verse geitenkaas toe en de mascarpone. Roer de kazen door de spinazie tot ze wegsmelten tot saus.
13
Snij de kerstomaatjes middendoor en doe ze bij de spinazie.
14
Restjes rauwe ham kan je fijn snijden en meestoven met de groente. De ham zorgt alvast voor wat zout in de bereiding.
15
Kruid de spinazie met wat peper van de molen en (indien nodig) een snuifje zout, en roer.
16
Schenk een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig vuur.
17
Bak de saltimbocca’s in de hete olie. Ze zijn snel gaar, dus draai het vlees tijdig even om. Leg ze nadien terug op de zijde van het konijn en neem de pan weg van het vuur.
18
Stort de gare uitgelekte spirelli in de pot met spinazie, geitenkaas en mascarpone.
19
Serveer op elk bord een schep romige pasta met kaas en groenten. Leg daarop twee saltimbocca’s van konijn.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Konijnenfilets
8
Ham
8
Salie
8
Olijfolie
Peper
Zout
Spirelli
500 g
Spinazie
300 g
Kerstomaten
250 g
Mascarpone
200 g
Geitenkaas
200 g
Look
1 teentje
Saltimbocca van konijn met spirelli
De klassieke Italiaanse saltimbocca bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met rauwe ham en verse salie. Jeroen bereidt zijn saltimbocca met filet van konijn. De lapjes vlees zijn heel mager en bovendien past salie uitstekend bij konijn. Daarbij serveert hij spirelli met spinazie, kerstomaten en een saus met geitenkaas en mascarpone. Deze maaltijd met pasta staat in geen tijd te dampen op je tafel en bovendien ziet het resultaat er nog feestelijk uit ook.Instructies
Bereiding
8 konijnenfilets, 8 ham, 8 Salie, olijfolie, peper, zout, 500 g Spirelli, 300 g spinazie, 250 g kerstomaten, 200 g mascarpone, 200 g geitenkaas, 1 teentje Look
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
2
Spoel de spinazie en verwijder uit elk blad de taaie hoofdnerf. Laat de spinazie nadien uitlekken.
3
Controleer de kleine filets van konijn. Snij eventuele randjes vet of een vliesje weg.
4
Leg een vel vershoudfolie op je werkvlak. Leg daarop telkens een filet die je afdekt met een tweede vel folie. Gebruik een vleeshamer (of de onderzijde van een kleine pot) om elk stukje vlees tot een dun lapje te kloppen. Let op: doe dit voorzichtig en zonder overdreven kracht.
5
Kruid de lapjes konijn met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6
Snij de plakjes rauwe ham naar maat van de lapjes konijn. Leg op elke platte filet een plakje. Hou de restjes van de ham bij.
7
Leg op elke portie vlees één blaadje salie. De smaak van het kruid past uitstekend bij konijn.
8
Gebruik een tandenstoker om elk lapje konijn met ham en salie vast te pinnen. Doe dat zoals je met een kopspeld een broek of rok wil zomen.
9
Kook de spirelli beetgaar in het kokende water. Voeg er ook een snuif zout aan toe. Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking vermeldt.
10
Pel de look en plet de teen tot pulp.
11
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pot. Voeg de lookpulp toe en stoof de spinazie gaar.
12
Wanneer de spinazie wegkrimpt voeg je stukken verse geitenkaas toe en de mascarpone. Roer de kazen door de spinazie tot ze wegsmelten tot saus.
13
Snij de kerstomaatjes middendoor en doe ze bij de spinazie.
14
Restjes rauwe ham kan je fijn snijden en meestoven met de groente. De ham zorgt alvast voor wat zout in de bereiding.
15
Kruid de spinazie met wat peper van de molen en (indien nodig) een snuifje zout, en roer.
16
Schenk een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig vuur.
17
Bak de saltimbocca’s in de hete olie. Ze zijn snel gaar, dus draai het vlees tijdig even om. Leg ze nadien terug op de zijde van het konijn en neem de pan weg van het vuur.
18
Stort de gare uitgelekte spirelli in de pot met spinazie, geitenkaas en mascarpone.
19
Serveer op elk bord een schep romige pasta met kaas en groenten. Leg daarop twee saltimbocca’s van konijn.