Ciabatta met pulled beef, gebakken ui en paprika
Ciabatta met pulled beef, gebakken ui en paprika
Ciabatta met pulled beef, gebakken ui en paprika
Ciabatta met pulled beef, gebakken ui en paprika
Ingrediënten
4 personen
Steakpeper
2 el
Komijn
1 tl
Komijn
1 snuifje
Grof zout
1 el
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
2 tl
Cayennepeper
2 tl
Gerookt paprikapoeder
1 el
Kaneelpoeder
1 tl
Paleron
600 g
Rum
1 scheutje
Appelsap
0,2 l
Water
420 ml
Ciabatta
1 zakje
Rode bonen
2 blik
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Rode puntpaprika's
3
Zout
1 snuifje
Chilipeper
0,5
Tijm
Rode wijnazijn
1 scheutje
Jalapenopepers
2 el
Cheddar
100 g
Koriander
Benodigdheden
Een ovenschaal, aluminiumfolie, een keukenmachine met deeghaak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.
2 el steakpeper, 1 tl komijn, 1 el grof zout, 2 el bruine suiker, 2 tl Lookpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl kaneelpoeder
2
Maak een ‘dry rub’ door de steakpeper te mengen met bruine suiker, grof zout, gerookte paprikapoeder, lookpoeder, komijn, cayennepeper en kaneelpoeder.
600 g paleron, 1 scheutje rum, 0,2 l appelsap
3
Wrijf het vlees in met de droge rub en leg het in een ovenschaal. Schenk het appelsap en de rum erbij en dek het vlees volledig af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in de oven op 165°C en laat het vlees minstens twee uur garen.
420 ml Water, 1 zakje ciabatta
4
Voeg water toe bij de ciabatta mix en kneed het deeg 10 minuten met de keukenmachine (met de deeghaak). Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
5
Hierna doe je een ‘stretch and fold’. Dit wil zeggen dat je het deeg gaat uitrekken en vouwen om de gluten in het brood te doen ontwikkelen. Rek het deeg uit aan de bovenkant en plooi het daarna weer naar binnen. Dit doe je ook met de onderkant van het deeg. Voer de stretch and fold zes keer uit.
6
Stort het deeg uit op het werkvlak en vorm een mooie rechthoek. Verdeel de rechthoek in zes gelijke delen. Bestuif een ovenplaat met bloem en leg de zes stukken deeg er omgekeerd op. Strooi er wat bloem over en dek af met een handdoek. Laat het deeg nog 40 minuten narijzen.
1 blik rode bonen
7
Spoel de rode bonen onder koud water en laat ze even uitlekken.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Pel de ui, snijd ze grof en bak in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
3 rode puntpaprika's, 1 snuifje zout, 0,5 chilipeper, 1 snuifje komijn, tijm, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 blik rode bonen
9
Snijd de paprika’s in reepjes en bak mee met de ui en look. Breng het geheel op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden chilipeper, komijn en gerookt paprikapoeder. Voeg er wat fijngesneden tijm en een scheutje rode wijnazijn aan toe, gevolgd door de rode bonen.
10
Haal na 2 uur het vlees uit de oven en verhoog de temperatuur naar 210°C. Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
11
Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin in de oven op 210°C.
2 el jalapenopepers, 100 g Cheddar, koriander
12
Snijd de broodjes in de lengte in twee, maar niet helemaal door. Schep er een flinke lepel pulled beef in, gevolgd door de gebakken ui en paprika. Snijd wat jalapeño’s fijn en strooi ze erover. Vul aan met gemalen cheddar en steek de broodjes nog enkele minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Werk af met wat pluksels koriander.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.
2 el steakpeper, 1 tl komijn, 1 el grof zout, 2 el bruine suiker, 2 tl Lookpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl kaneelpoeder
2
Maak een ‘dry rub’ door de steakpeper te mengen met bruine suiker, grof zout, gerookte paprikapoeder, lookpoeder, komijn, cayennepeper en kaneelpoeder.
600 g paleron, 1 scheutje rum, 0,2 l appelsap
3
Wrijf het vlees in met de droge rub en leg het in een ovenschaal. Schenk het appelsap en de rum erbij en dek het vlees volledig af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in de oven op 165°C en laat het vlees minstens twee uur garen.
420 ml Water, 1 zakje ciabatta
4
Voeg water toe bij de ciabatta mix en kneed het deeg 10 minuten met de keukenmachine (met de deeghaak). Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
5
Hierna doe je een ‘stretch and fold’. Dit wil zeggen dat je het deeg gaat uitrekken en vouwen om de gluten in het brood te doen ontwikkelen. Rek het deeg uit aan de bovenkant en plooi het daarna weer naar binnen. Dit doe je ook met de onderkant van het deeg. Voer de stretch and fold zes keer uit.
6
Stort het deeg uit op het werkvlak en vorm een mooie rechthoek. Verdeel de rechthoek in zes gelijke delen. Bestuif een ovenplaat met bloem en leg de zes stukken deeg er omgekeerd op. Strooi er wat bloem over en dek af met een handdoek. Laat het deeg nog 40 minuten narijzen.
1 blik rode bonen
7
Spoel de rode bonen onder koud water en laat ze even uitlekken.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Pel de ui, snijd ze grof en bak in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
3 rode puntpaprika's, 1 snuifje zout, 0,5 chilipeper, 1 snuifje komijn, tijm, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 blik rode bonen
9
Snijd de paprika’s in reepjes en bak mee met de ui en look. Breng het geheel op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden chilipeper, komijn en gerookt paprikapoeder. Voeg er wat fijngesneden tijm en een scheutje rode wijnazijn aan toe, gevolgd door de rode bonen.
10
Haal na 2 uur het vlees uit de oven en verhoog de temperatuur naar 210°C. Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
11
Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin in de oven op 210°C.
2 el jalapenopepers, 100 g Cheddar, koriander
12
Snijd de broodjes in de lengte in twee, maar niet helemaal door. Schep er een flinke lepel pulled beef in, gevolgd door de gebakken ui en paprika. Snijd wat jalapeño’s fijn en strooi ze erover. Vul aan met gemalen cheddar en steek de broodjes nog enkele minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Werk af met wat pluksels koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Steakpeper
2 el
Komijn
1 tl
Komijn
1 snuifje
Grof zout
1 el
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
2 tl
Cayennepeper
2 tl
Gerookt paprikapoeder
1 el
Kaneelpoeder
1 tl
Paleron
600 g
Rum
1 scheutje
Appelsap
0,2 l
Water
420 ml
Ciabatta
1 zakje
Rode bonen
2 blik
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Rode puntpaprika's
3
Zout
1 snuifje
Chilipeper
0,5
Tijm
Rode wijnazijn
1 scheutje
Jalapenopepers
2 el
Cheddar
100 g
Koriander
Ciabatta met pulled beef, gebakken ui en paprika
Een zalig broodje van zelfgemaakte ciabatta, pulled beef en een warme salsa van gebakken ui en paprika. Dit is de perfecte snack na een lange winterwandeling.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.
2 el steakpeper, 1 tl komijn, 1 el grof zout, 2 el bruine suiker, 2 tl Lookpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl kaneelpoeder
2
Maak een ‘dry rub’ door de steakpeper te mengen met bruine suiker, grof zout, gerookte paprikapoeder, lookpoeder, komijn, cayennepeper en kaneelpoeder.
600 g paleron, 1 scheutje rum, 0,2 l appelsap
3
Wrijf het vlees in met de droge rub en leg het in een ovenschaal. Schenk het appelsap en de rum erbij en dek het vlees volledig af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in de oven op 165°C en laat het vlees minstens twee uur garen.
420 ml Water, 1 zakje ciabatta
4
Voeg water toe bij de ciabatta mix en kneed het deeg 10 minuten met de keukenmachine (met de deeghaak). Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
5
Hierna doe je een ‘stretch and fold’. Dit wil zeggen dat je het deeg gaat uitrekken en vouwen om de gluten in het brood te doen ontwikkelen. Rek het deeg uit aan de bovenkant en plooi het daarna weer naar binnen. Dit doe je ook met de onderkant van het deeg. Voer de stretch and fold zes keer uit.
6
Stort het deeg uit op het werkvlak en vorm een mooie rechthoek. Verdeel de rechthoek in zes gelijke delen. Bestuif een ovenplaat met bloem en leg de zes stukken deeg er omgekeerd op. Strooi er wat bloem over en dek af met een handdoek. Laat het deeg nog 40 minuten narijzen.
1 blik rode bonen
7
Spoel de rode bonen onder koud water en laat ze even uitlekken.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Pel de ui, snijd ze grof en bak in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
3 rode puntpaprika's, 1 snuifje zout, 0,5 chilipeper, 1 snuifje komijn, tijm, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 blik rode bonen
9
Snijd de paprika’s in reepjes en bak mee met de ui en look. Breng het geheel op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden chilipeper, komijn en gerookt paprikapoeder. Voeg er wat fijngesneden tijm en een scheutje rode wijnazijn aan toe, gevolgd door de rode bonen.
10
Haal na 2 uur het vlees uit de oven en verhoog de temperatuur naar 210°C. Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
11
Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin in de oven op 210°C.
2 el jalapenopepers, 100 g Cheddar, koriander
12
Snijd de broodjes in de lengte in twee, maar niet helemaal door. Schep er een flinke lepel pulled beef in, gevolgd door de gebakken ui en paprika. Snijd wat jalapeño’s fijn en strooi ze erover. Vul aan met gemalen cheddar en steek de broodjes nog enkele minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Werk af met wat pluksels koriander.