Ovengegaarde schartong met mosselboter, aardappelen en tuinkers
Ovengegaarde schartong met mosselboter, aardappelen en tuinkers
Ingrediënten
4 personen
Boter
400 g
Boter
1 een klontje
Mosselen
500 g
Witte wijn
1 een flinke scheut
Peper
Vastkokende aardappelen
6
Zout
Room
0,1 l
Look
2 teentjes
Olijfolie
2 scheutjes
Grof zout
1 snuifje
Schartongenvan 4kg
4
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,5
Tuinkers
1 een bakje
Benodigdheden
Zeef, grillpan, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g boter
1
Verwarm de oven voor tot 195° en haal de boter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
500 g mosselen, 1 een flinke scheut witte wijn, peper
2
Zet een pot op het vuur. Doe er de mosselen in en giet er een flinke scheut witte wijn over. Voeg peper toe.
3
Zet het deksel op de pot en laat de mosselen garen. Haal van het vuur wanneer gaar. Laat de mosselen nog even doorstomen in de gesloten pot.
TIPMosselen zijn gaar wanneer alle schelpen geopend zijn.
6 Vastkokende aardappelen, zout
4
Zet een pot met water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Doe de stukken in de pot met kokend water, voeg een snuif zout toe en kook gaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Giet de mosselen in een zeef en vang het mosselsap op in een aparte kom. Breng een deel van het sap terug aan de kook op een middelhoog vuur. Hou de mosselen apart voor later.
0,1 l Room
6
Voeg de room toe aan het mosselsap.
2 teentjes Look
7
Pel de look en snijd in hele fijne stukken. Laat meekoken met de room en het mosselsap.
1 een klontje boter
8
Verwarm boter in een grillpan.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper, 4 schartongen
9
Olie de vis in langs beide kanten. Strooi een flinke hoeveelheid grof zout en peper over de vis heen. Bak de vis aan beide kanten goudbruin in de warme grillpan.
1 scheutje olijfolie
10
Haal de vis van het vuur en leg op een bakplaat. Sprenkel nog wat extra olie over de vis en plaats in de oven voor 5 minuten.
200 g boter
11
Snijd de boter in stukken. Voeg toe aan de saus. Roer tot een glad mengsel.
0,5 bosjes krulpeterselie
12
Haal de mosselen uit hun schelp en snijd de peterselie fijn. Voeg beide toe aan de saus.
0,5 citroenen, 1 een bakje tuinkers
13
Leg een gebakken schartong op een bord samen met de gebakken aardappelen en de tuinkers. Giet er de saus overheen. Werk af met wat citroensap.
200 g boter
1
Verwarm de oven voor tot 195° en haal de boter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
500 g mosselen, 1 een flinke scheut witte wijn, peper
2
Zet een pot op het vuur. Doe er de mosselen in en giet er een flinke scheut witte wijn over. Voeg peper toe.
3
Zet het deksel op de pot en laat de mosselen garen. Haal van het vuur wanneer gaar. Laat de mosselen nog even doorstomen in de gesloten pot.
TIPMosselen zijn gaar wanneer alle schelpen geopend zijn.
6 Vastkokende aardappelen, zout
4
Zet een pot met water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Doe de stukken in de pot met kokend water, voeg een snuif zout toe en kook gaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Giet de mosselen in een zeef en vang het mosselsap op in een aparte kom. Breng een deel van het sap terug aan de kook op een middelhoog vuur. Hou de mosselen apart voor later.
0,1 l Room
6
Voeg de room toe aan het mosselsap.
2 teentjes Look
7
Pel de look en snijd in hele fijne stukken. Laat meekoken met de room en het mosselsap.
1 een klontje boter
8
Verwarm boter in een grillpan.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper, 4 schartongen
9
Olie de vis in langs beide kanten. Strooi een flinke hoeveelheid grof zout en peper over de vis heen. Bak de vis aan beide kanten goudbruin in de warme grillpan.
1 scheutje olijfolie
10
Haal de vis van het vuur en leg op een bakplaat. Sprenkel nog wat extra olie over de vis en plaats in de oven voor 5 minuten.
200 g boter
11
Snijd de boter in stukken. Voeg toe aan de saus. Roer tot een glad mengsel.
0,5 bosjes krulpeterselie
12
Haal de mosselen uit hun schelp en snijd de peterselie fijn. Voeg beide toe aan de saus.
0,5 citroenen, 1 een bakje tuinkers
13
Leg een gebakken schartong op een bord samen met de gebakken aardappelen en de tuinkers. Giet er de saus overheen. Werk af met wat citroensap.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boter
400 g
Boter
1 een klontje
Mosselen
500 g
Witte wijn
1 een flinke scheut
Peper
Vastkokende aardappelen
6
Zout
Room
0,1 l
Look
2 teentjes
Olijfolie
2 scheutjes
Grof zout
1 snuifje
Schartongenvan 4kg
4
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,5
Tuinkers
1 een bakje
Ovengegaarde schartong met mosselboter, aardappelen en tuinkers
Schartong is een fantastisch lekkere vis die niet veel nodig heeft. Al is Jeroen zijn zelfgemaakte mosselboter wel een absolute meerwaarde. Heerlijk met gekookte aardappelen en wat tuinkers.Instructies
200 g boter
1
Verwarm de oven voor tot 195° en haal de boter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
500 g mosselen, 1 een flinke scheut witte wijn, peper
2
Zet een pot op het vuur. Doe er de mosselen in en giet er een flinke scheut witte wijn over. Voeg peper toe.
3
Zet het deksel op de pot en laat de mosselen garen. Haal van het vuur wanneer gaar. Laat de mosselen nog even doorstomen in de gesloten pot.
TIPMosselen zijn gaar wanneer alle schelpen geopend zijn.
6 Vastkokende aardappelen, zout
4
Zet een pot met water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Doe de stukken in de pot met kokend water, voeg een snuif zout toe en kook gaar.
5
Giet de mosselen in een zeef en vang het mosselsap op in een aparte kom. Breng een deel van het sap terug aan de kook op een middelhoog vuur. Hou de mosselen apart voor later.
0,1 l Room
6
Voeg de room toe aan het mosselsap.
2 teentjes Look
7
Pel de look en snijd in hele fijne stukken. Laat meekoken met de room en het mosselsap.
1 een klontje boter
8
Verwarm boter in een grillpan.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper, 4 schartongen
9
Olie de vis in langs beide kanten. Strooi een flinke hoeveelheid grof zout en peper over de vis heen. Bak de vis aan beide kanten goudbruin in de warme grillpan.
1 scheutje olijfolie
10
Haal de vis van het vuur en leg op een bakplaat. Sprenkel nog wat extra olie over de vis en plaats in de oven voor 5 minuten.
200 g boter
11
Snijd de boter in stukken. Voeg toe aan de saus. Roer tot een glad mengsel.
0,5 bosjes krulpeterselie
12
Haal de mosselen uit hun schelp en snijd de peterselie fijn. Voeg beide toe aan de saus.
0,5 citroenen, 1 een bakje tuinkers
13
Leg een gebakken schartong op een bord samen met de gebakken aardappelen en de tuinkers. Giet er de saus overheen. Werk af met wat citroensap.