dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Panna cotta van kokos met ananassalade (thumbnail)Panna cotta van kokos met ananassalade

Panna cotta van kokos met ananassalade

3u
9
-
2.4K
Recepten

Panna cotta van kokos met ananassalade

Een eenvoudige dessert dat doet denken aan pina colada. Jeroen gebruikt kokosroom in plaats van gewone room en geef er ananas en munt bij. Op zich is dit dessert eenvoudig en snel klaar te maken, maar hou er wel rekening mee dat het nog een tijd moet opstijven in de koelkast.
Panna cotta van kokos met ananassalade (thumbnail)Panna cotta van kokos met ananassalade

Panna cotta van kokos met ananassalade

3u
9
-
2.4K
Recepten

Panna cotta van kokos met ananassalade

Een eenvoudige dessert dat doet denken aan pina colada. Jeroen gebruikt kokosroom in plaats van gewone room en geef er ananas en munt bij. Op zich is dit dessert eenvoudig en snel klaar te maken, maar hou er wel rekening mee dat het nog een tijd moet opstijven in de koelkast.
Type gerechtDessert
Totale tijd3u
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Kokosmelk
0,5 l
Melk
0,1 l
Limoenblaadjes
2
Vanillesuiker
30 g
Kristalsuiker
15 g
Vanillestokje
1
Gelatine
3 blaadje
Ananas
1
Munt
0,25 bosjes

Benodigdheden

Potjes speciale panna cottavormpjes, een zeef, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De panna cotta

0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
TIPKaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

Ananassalade

1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
TIPRuik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.

Afwerken en serveren

9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Geef er de ananassalade bij.
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.

Instructies

De panna cotta

0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
TIPKaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

Ananassalade

1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
TIPRuik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.

Afwerken en serveren

9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Geef er de ananassalade bij.
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Panna cotta van kokos met ananassalade (thumbnail)Panna cotta van kokos met ananassalade
4 personen
3u
Ingrediënten
Kokosmelk
0,5 l
Melk
0,1 l
Limoenblaadjes
2
Vanillesuiker
30 g
Kristalsuiker
15 g
Vanillestokje
1
Gelatine
3 blaadje
Ananas
1
Munt
0,25 bosjes

Panna cotta van kokos met ananassalade

Een eenvoudige dessert dat doet denken aan pina colada. Jeroen gebruikt kokosroom in plaats van gewone room en geef er ananas en munt bij. Op zich is dit dessert eenvoudig en snel klaar te maken, maar hou er wel rekening mee dat het nog een tijd moet opstijven in de koelkast.
Instructies

De panna cotta

0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
TIPKaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

Ananassalade

1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
TIPRuik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.

Afwerken en serveren

9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
10
Geef er de ananassalade bij.