Panna cotta van kokos met ananassalade
Panna cotta van kokos met ananassalade
Ingrediënten
4 personen
Kokosmelk
0,5 l
Melk
0,1 l
Limoenblaadjes
2
Vanillesuiker
30 g
Kristalsuiker
15 g
Vanillestokje
1
Gelatine
3 blaadje
Ananas
1
Munt
0,25 bosjes
Benodigdheden
Potjes speciale panna cottavormpjes, een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De panna cotta
0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
TIPKaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Ananassalade
1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
TIPRuik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.
Afwerken en serveren
9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Geef er de ananassalade bij.
De panna cotta
0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
TIPKaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Ananassalade
1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
TIPRuik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.
Afwerken en serveren
9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Geef er de ananassalade bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Kokosmelk
0,5 l
Melk
0,1 l
Limoenblaadjes
2
Vanillesuiker
30 g
Kristalsuiker
15 g
Vanillestokje
1
Gelatine
3 blaadje
Ananas
1
Munt
0,25 bosjes
Panna cotta van kokos met ananassalade
Een eenvoudige dessert dat doet denken aan pina colada. Jeroen gebruikt kokosroom in plaats van gewone room en geef er ananas en munt bij. Op zich is dit dessert eenvoudig en snel klaar te maken, maar hou er wel rekening mee dat het nog een tijd moet opstijven in de koelkast.Instructies
De panna cotta
0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
TIPKaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Ananassalade
1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
TIPRuik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.
Afwerken en serveren
9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
10
Geef er de ananassalade bij.