Appelcrumble cheesecake
Appelcrumble cheesecake
Appelcrumble cheesecake
Appelcrumble cheesecake
Ingrediënten
4 personen
Eieren
2
Kristalsuiker
90 g
Golden syrup
1 el
Citroenen
Zelfrijzende bloem
80 g
Ricotta
250 g
Platte kaas
250 g
Maïzena
20 g
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
150 g
Boter
50 g
Bloem
50 g
Amandelpoeder
50 g
Grof zout
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Appelmoes
125 g
Benodigdheden
Een springvorm, een keukenmachine, bak of boterpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de biscuit
1
Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
1 ei, 40 g kristalsuiker, 1 el golden syrup, citroenen
2
Doe het ei met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot een luchtige ruban. Voeg de siroop en de citroenzeste toe en laat de machine nog even draaien.
80 g Zelfrijzende bloem
3
Spatel de bloem en een snuif zout onder het mengsel tot je een glad beslag hebt.
TIPZeef de bloem voor een klontervrij resultaat.
4
Stort het beslag in de springvorm en bak de bodem in 14 minuten goudbruin en luchtig in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Voor de cheesecake
250 g ricotta, 1 ei, 250 g platte kaas
5
Meng de ricotta met de plattekaas en het ei. Roer alles goed onder elkaar.
20 g maïzena
6
Los de maïzena op in een scheutje water en meng het onder het beslag.
1 vanillestokje, 150 g bloemsuiker
7
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de vanillezaadjes samen met de bloemsuiker toe aan het beslag.
Voor de crumble
50 g boter, 50 g bloem, 50 g kristalsuiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje kaneelpoeder
8
Doe de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, wat grof zout en een snuif kaneelpoeder in een kom. Was je handen en meng alles met je vingers door elkaar tot je een kruimelende massa hebt.
125 g appelmoes
9
Haal de springvorm uit de oven en lepel de appelmoes over de cake. Stort het cheesecake mengsel erover en werk af met een laag crumble.
10
Bak de taart 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Laat de taart daarna volledig afkoelen in de koelkast tot ze mooi stevig is. Serveer met een kopje koffie of thee.
Voor de biscuit
1
Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
1 ei, 40 g kristalsuiker, 1 el golden syrup, citroenen
2
Doe het ei met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot een luchtige ruban. Voeg de siroop en de citroenzeste toe en laat de machine nog even draaien.
80 g Zelfrijzende bloem
3
Spatel de bloem en een snuif zout onder het mengsel tot je een glad beslag hebt.
TIPZeef de bloem voor een klontervrij resultaat.
4
Stort het beslag in de springvorm en bak de bodem in 14 minuten goudbruin en luchtig in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Voor de cheesecake
250 g ricotta, 1 ei, 250 g platte kaas
5
Meng de ricotta met de plattekaas en het ei. Roer alles goed onder elkaar.
20 g maïzena
6
Los de maïzena op in een scheutje water en meng het onder het beslag.
1 vanillestokje, 150 g bloemsuiker
7
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de vanillezaadjes samen met de bloemsuiker toe aan het beslag.
Voor de crumble
50 g boter, 50 g bloem, 50 g kristalsuiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje kaneelpoeder
8
Doe de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, wat grof zout en een snuif kaneelpoeder in een kom. Was je handen en meng alles met je vingers door elkaar tot je een kruimelende massa hebt.
125 g appelmoes
9
Haal de springvorm uit de oven en lepel de appelmoes over de cake. Stort het cheesecake mengsel erover en werk af met een laag crumble.
10
Bak de taart 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Laat de taart daarna volledig afkoelen in de koelkast tot ze mooi stevig is. Serveer met een kopje koffie of thee.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
2
Kristalsuiker
90 g
Golden syrup
1 el
Citroenen
Zelfrijzende bloem
80 g
Ricotta
250 g
Platte kaas
250 g
Maïzena
20 g
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
150 g
Boter
50 g
Bloem
50 g
Amandelpoeder
50 g
Grof zout
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Appelmoes
125 g
Appelcrumble cheesecake
Deze supermakkelijke cheesecake met appelmoes en crumble ziet er niet alleen fantastisch uit, ook de smaak is ronduit verbluffend. Let maar eens op, dit lust werkelijk iedereen!Instructies
Voor de biscuit
1
Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
1 ei, 40 g kristalsuiker, 1 el golden syrup, citroenen
2
Doe het ei met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot een luchtige ruban. Voeg de siroop en de citroenzeste toe en laat de machine nog even draaien.
80 g Zelfrijzende bloem
3
Spatel de bloem en een snuif zout onder het mengsel tot je een glad beslag hebt.
TIPZeef de bloem voor een klontervrij resultaat.
4
Stort het beslag in de springvorm en bak de bodem in 14 minuten goudbruin en luchtig in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Voor de cheesecake
250 g ricotta, 1 ei, 250 g platte kaas
5
Meng de ricotta met de plattekaas en het ei. Roer alles goed onder elkaar.
20 g maïzena
6
Los de maïzena op in een scheutje water en meng het onder het beslag.
1 vanillestokje, 150 g bloemsuiker
7
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de vanillezaadjes samen met de bloemsuiker toe aan het beslag.
Voor de crumble
50 g boter, 50 g bloem, 50 g kristalsuiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje kaneelpoeder
8
Doe de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, wat grof zout en een snuif kaneelpoeder in een kom. Was je handen en meng alles met je vingers door elkaar tot je een kruimelende massa hebt.
125 g appelmoes
9
Haal de springvorm uit de oven en lepel de appelmoes over de cake. Stort het cheesecake mengsel erover en werk af met een laag crumble.
10
Bak de taart 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Laat de taart daarna volledig afkoelen in de koelkast tot ze mooi stevig is. Serveer met een kopje koffie of thee.