dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Runderwangen bourguignon met warme groenten (thumbnail)Runderwangen bourguignon met warme groenten

Runderwangen bourguignon met warme groenten

2u 30m
20
-
2.7K
Recepten

Runderwangen bourguignon met warme groenten

Tijd is het beste ingrediënt. En dat geldt zeker voor dit bourgondisch stoofgerecht. Het meeste werk doe je namelijk al de dag op voorhand zodat de runderwangen een hele nacht lang de smaak van de rodewijnmarinade kunnen opnemen. De warme groenten en krokante croutons zijn de perfecte aanvulling op de superzachte en traag gegaarde stukken vlees. Dagelijkse kost op z’n best!
Runderwangen bourguignon met warme groenten (thumbnail)Runderwangen bourguignon met warme groenten

Runderwangen bourguignon met warme groenten

2u 30m
20
-
2.7K
Recepten

Runderwangen bourguignon met warme groenten

Tijd is het beste ingrediënt. En dat geldt zeker voor dit bourgondisch stoofgerecht. Het meeste werk doe je namelijk al de dag op voorhand zodat de runderwangen een hele nacht lang de smaak van de rodewijnmarinade kunnen opnemen. De warme groenten en krokante croutons zijn de perfecte aanvulling op de superzachte en traag gegaarde stukken vlees. Dagelijkse kost op z’n best!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u 30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Wortels
4
Selder
2 stengels
Ajuinen
2
Runderwangen
1.000 g
Rode wijn
0,75 l
Peper
Zout
Laurier
2 blaadjes
Jeneverbessen
Tijm
Look
2 teentjes
Kruidnagels
2
Gerookt spek
200 g
Champignons
1 bakje
Bloem
Spruiten
200 g
Bloemkool
1
Toast brood
4 sneetjes
Nootmuskaat
Peterselie

Benodigdheden

Een grote stoofpot, vershoudfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding (een dag op voorhand)

2 Wortels, 2 stengels selder, 2 ajuinen
1
Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Pel en snijd de uien fijn. Verzamel alle groenten in een grote mengkom.
1.000 g runderwangen
2
Snijd het vlees in kleine stukken (zoals stoofvlees). Doe ze ook in de mengkom.
0,75 l rode wijn, peper, zout, 2 blaadjes laurier, Jeneverbessen, tijm, 2 teentjes Look, 2 kruidnagels
3
Overgiet alles met de rode wijn en kruid met peper, zout, laurier, tijm, kruidnagel en gekneusde jeneverbessen. Voeg ook de geplette tenen look (in hun geheel) toe.
4
Meng alles goed en dek de kom af met een vel vershoudfolie. Laat een nacht rusten in de koelkast.

De bereiding (de dag zelf)

5
Verwarm de oven voor tot 160°C.
6
Giet de volledige inhoud van de kom in een vergiet en vang de jus op. Die heb je straks nodig.
7
Smelt een klont boter in een grote stoofpot. Haal de stukken vlees tussen de groenten uit en bak ze krokant in de bruisende boter.
TIPBak niet al het vlees in een keer maar doe het in twee of drie keer voor het beste resultaat. Voeg extra boter toe wanneer die dreigt aan te branden.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
8
Snijd intussen het spek in reepjes en de champignons in stukken.
9
Haal het gebakken vlees uit de pot en houd het even apart.
10
Smelt opnieuw een klont boter in de stoofpot en bak er het spek en de champignons in. Voeg daarna de stukken rundvlees opnieuw toe.
11
Doe de gemarineerde groenten bij het vlees en meng alles goed onder elkaar.
bloem
12
Bestrooi alles met een flinke eetlepel bloem (singeren) en roer opnieuw.
13
Giet de jus die je apart hebt gehouden bij de groenten en het vlees. Zet het deksel op de stoofpot en schuif ze in de oven. Laat 2 uur zachtjes garen op 160°C.
14
Breng een grote pot met water aan de kook.
200 g spruiten
15
Controleer de spruiten op bruine of droge plekjes en maak een kruisvormige inkeping in de onderkant. Gaar ze in het kokende water.
2 Wortels
16
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Kook ze mee gaar.
1 bloemkool
17
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en laat ze ook mee garen in het kokende water. Giet de groenten af wanneer ze gaar zijn.
4 sneetjes toast brood
18
Verwijder de korsten en snijd het toastbrood in blokjes. Smelt een klont boter met een scheut lookolie in een pan. Bak de blokjes brood krokant en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
peper, zout, nootmuskaat
19
Smelt een klont boter in een pot en stoof de gegaarde groenten kort. Breng ze op smaak met peper, zout en wat verse nootmuskaat.
peterselie
20
Haal de zacht gegaarde runderwangen uit de oven. Serveer ze in een diep bord met de gestoofde groenten en de krokante broodcroutons. Werk af met wat fijngesneden peterselie. Smakelijk!
1
Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Pel en snijd de uien fijn. Verzamel alle groenten in een grote mengkom.
2
Snijd het vlees in kleine stukken (zoals stoofvlees). Doe ze ook in de mengkom.

Instructies

De voorbereiding (een dag op voorhand)

2 Wortels, 2 stengels selder, 2 ajuinen
1
Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Pel en snijd de uien fijn. Verzamel alle groenten in een grote mengkom.
1.000 g runderwangen
2
Snijd het vlees in kleine stukken (zoals stoofvlees). Doe ze ook in de mengkom.
0,75 l rode wijn, peper, zout, 2 blaadjes laurier, Jeneverbessen, tijm, 2 teentjes Look, 2 kruidnagels
3
Overgiet alles met de rode wijn en kruid met peper, zout, laurier, tijm, kruidnagel en gekneusde jeneverbessen. Voeg ook de geplette tenen look (in hun geheel) toe.
4
Meng alles goed en dek de kom af met een vel vershoudfolie. Laat een nacht rusten in de koelkast.

De bereiding (de dag zelf)

5
Verwarm de oven voor tot 160°C.
6
Giet de volledige inhoud van de kom in een vergiet en vang de jus op. Die heb je straks nodig.
7
Smelt een klont boter in een grote stoofpot. Haal de stukken vlees tussen de groenten uit en bak ze krokant in de bruisende boter.
TIPBak niet al het vlees in een keer maar doe het in twee of drie keer voor het beste resultaat. Voeg extra boter toe wanneer die dreigt aan te branden.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
8
Snijd intussen het spek in reepjes en de champignons in stukken.
9
Haal het gebakken vlees uit de pot en houd het even apart.
10
Smelt opnieuw een klont boter in de stoofpot en bak er het spek en de champignons in. Voeg daarna de stukken rundvlees opnieuw toe.
11
Doe de gemarineerde groenten bij het vlees en meng alles goed onder elkaar.
bloem
12
Bestrooi alles met een flinke eetlepel bloem (singeren) en roer opnieuw.
13
Giet de jus die je apart hebt gehouden bij de groenten en het vlees. Zet het deksel op de stoofpot en schuif ze in de oven. Laat 2 uur zachtjes garen op 160°C.
14
Breng een grote pot met water aan de kook.
200 g spruiten
15
Controleer de spruiten op bruine of droge plekjes en maak een kruisvormige inkeping in de onderkant. Gaar ze in het kokende water.
2 Wortels
16
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Kook ze mee gaar.
1 bloemkool
17
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en laat ze ook mee garen in het kokende water. Giet de groenten af wanneer ze gaar zijn.
4 sneetjes toast brood
18
Verwijder de korsten en snijd het toastbrood in blokjes. Smelt een klont boter met een scheut lookolie in een pan. Bak de blokjes brood krokant en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
peper, zout, nootmuskaat
19
Smelt een klont boter in een pot en stoof de gegaarde groenten kort. Breng ze op smaak met peper, zout en wat verse nootmuskaat.
peterselie
20
Haal de zacht gegaarde runderwangen uit de oven. Serveer ze in een diep bord met de gestoofde groenten en de krokante broodcroutons. Werk af met wat fijngesneden peterselie. Smakelijk!
1
Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Pel en snijd de uien fijn. Verzamel alle groenten in een grote mengkom.
2
Snijd het vlees in kleine stukken (zoals stoofvlees). Doe ze ook in de mengkom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Runderwangen bourguignon met warme groenten (thumbnail)Runderwangen bourguignon met warme groenten
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Wortels
4
Selder
2 stengels
Ajuinen
2
Runderwangen
1.000 g
Rode wijn
0,75 l
Peper
Zout
Laurier
2 blaadjes
Jeneverbessen
Tijm
Look
2 teentjes
Kruidnagels
2
Gerookt spek
200 g
Champignons
1 bakje
Bloem
Spruiten
200 g
Bloemkool
1
Toast brood
4 sneetjes
Nootmuskaat
Peterselie

Runderwangen bourguignon met warme groenten

Tijd is het beste ingrediënt. En dat geldt zeker voor dit bourgondisch stoofgerecht. Het meeste werk doe je namelijk al de dag op voorhand zodat de runderwangen een hele nacht lang de smaak van de rodewijnmarinade kunnen opnemen. De warme groenten en krokante croutons zijn de perfecte aanvulling op de superzachte en traag gegaarde stukken vlees. Dagelijkse kost op z’n best!
Instructies

De voorbereiding (een dag op voorhand)

2 Wortels, 2 stengels selder, 2 ajuinen
1
Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Pel en snijd de uien fijn. Verzamel alle groenten in een grote mengkom.
1.000 g runderwangen
2
Snijd het vlees in kleine stukken (zoals stoofvlees). Doe ze ook in de mengkom.
0,75 l rode wijn, peper, zout, 2 blaadjes laurier, Jeneverbessen, tijm, 2 teentjes Look, 2 kruidnagels
3
Overgiet alles met de rode wijn en kruid met peper, zout, laurier, tijm, kruidnagel en gekneusde jeneverbessen. Voeg ook de geplette tenen look (in hun geheel) toe.
4
Meng alles goed en dek de kom af met een vel vershoudfolie. Laat een nacht rusten in de koelkast.

De bereiding (de dag zelf)

5
Verwarm de oven voor tot 160°C.
6
Giet de volledige inhoud van de kom in een vergiet en vang de jus op. Die heb je straks nodig.
7
Smelt een klont boter in een grote stoofpot. Haal de stukken vlees tussen de groenten uit en bak ze krokant in de bruisende boter.
TIPBak niet al het vlees in een keer maar doe het in twee of drie keer voor het beste resultaat. Voeg extra boter toe wanneer die dreigt aan te branden.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
8
Snijd intussen het spek in reepjes en de champignons in stukken.
9
Haal het gebakken vlees uit de pot en houd het even apart.
10
Smelt opnieuw een klont boter in de stoofpot en bak er het spek en de champignons in. Voeg daarna de stukken rundvlees opnieuw toe.
11
Doe de gemarineerde groenten bij het vlees en meng alles goed onder elkaar.
bloem
12
Bestrooi alles met een flinke eetlepel bloem (singeren) en roer opnieuw.
13
Giet de jus die je apart hebt gehouden bij de groenten en het vlees. Zet het deksel op de stoofpot en schuif ze in de oven. Laat 2 uur zachtjes garen op 160°C.
14
Breng een grote pot met water aan de kook.
200 g spruiten
15
Controleer de spruiten op bruine of droge plekjes en maak een kruisvormige inkeping in de onderkant. Gaar ze in het kokende water.
2 Wortels
16
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Kook ze mee gaar.
1 bloemkool
17
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en laat ze ook mee garen in het kokende water. Giet de groenten af wanneer ze gaar zijn.
4 sneetjes toast brood
18
Verwijder de korsten en snijd het toastbrood in blokjes. Smelt een klont boter met een scheut lookolie in een pan. Bak de blokjes brood krokant en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
peper, zout, nootmuskaat
19
Smelt een klont boter in een pot en stoof de gegaarde groenten kort. Breng ze op smaak met peper, zout en wat verse nootmuskaat.
peterselie
20
Haal de zacht gegaarde runderwangen uit de oven. Serveer ze in een diep bord met de gestoofde groenten en de krokante broodcroutons. Werk af met wat fijngesneden peterselie. Smakelijk!