Kabeljauw met yoghurttartaar en bloemkoolsalade
Kabeljauw met yoghurttartaar en bloemkoolsalade
Kabeljauw met yoghurttartaar en bloemkoolsalade
Kabeljauw met yoghurttartaar en bloemkoolsalade
Ingrediënten
4 personen
Zout
Veldsla
100 g
Krielaardappelen
600 g
Eieren
4
Bloemkool
1
Boter
1 klontje
Boter
Boter
1 een klont
Peper
Grof zout
Kabeljauw
600 g
Tijm
Witte wijn
1 scheutje
Sjalotten
1
Dragonazijn
1 een flinke scheut
Selder
2 stengel
Augurk
1 el
Kappertjes
1 el
Krulpeterselie
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Griekse yoghurt
4 el
Limoenen
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
Benodigdheden
Een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
zout
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pot gezouten water aan de kook.
100 g veldsla
2
Week de veldsla in water en haal de blaadjes er vervolgens voorzichtig uit.
TIPhet zand van de veldsla zakt naar de bodem als ze in water weken. Vermijd te veel beweging in het water om te voorkomen dat het zand zich opnieuw verspreidt.
600 g krielaardappelen, 4 eieren
3
Spoel de aardappelen onder water. Kook er de krielaardappelen in gaar en kook er de eieren in hard gedurende 6 tot 7 minuten.
1 bloemkool
4
Snijd de bloemkool in roosjes en zet ze even aan de kant.
1 klontje boter, peper, grof zout
5
Neem een ovenschaal en smeer de bodem van de ovenschaal in met een klontje boter. Voeg er peper en zout aan toe.
600 g kabeljauw, tijm, grof zout, 1 scheutje witte wijn
6
Snijd de vis in porties en leg de stukken in de ovenschaal met de velkant naar beneden. Breng op smaak met zout, de takjes tijm en de witte wijn.
boter
7
Leg er vervolgens klontjes boter op voor extra smaak. Dek de ovenschaal af met een andere ovenplaat en zet aan de kant.
8
Kook de bloemkool gaar in het kokende water met de krielaardappelen en de eieren gedurende 1 tot 2 minuten.
1 Sjalotten, 1 een flinke scheut dragonazijn
9
Snijd de sjalot eerst overlangs en vervolgens in halve maantjes. Doe ze in een mengkom en giet er de dragonazijn bij. Laat de sjalotringen even marineren.
10
Giet de aardappelen, de bloemkoolroosjes en de eieren af wanneer ze gaar zijn, spoel het geheel met koud water en laat ze even uitlekken in een zeef. Leg de eieren apart in koud water.
2 stengel selder
11
Spoel de selder en snijd ze in stukken. Voeg de selder met de veldsla toe aan de gemarineerde sjalotringen in de mengkom. Meng het geheel onder elkaar.
12
Schuif de bedekte ovenschaal met de vis in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten.
13
Pel de eieren en plet ze met een vork in een ruime mengkom.
1 el augurk, 1 el kappertjes
14
Snijd de augurken en de kappertjes fijn en voeg ze toe aan de geplette eieren.
krulpeterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
15
Hak de peterselie, de verse dragon en de bieslook fijn en doe ze bij de geplette eieren.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,5 limoenen
16
Voeg er de Griekse yoghurt aan toe en meng het geheel tot een yoghurttartaar. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie
17
Laat een klontje boter met een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
tijm, peper, grof zout
18
Snijd de krieltjes in schijven of kleinere stukjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof. Bak er ook de bloemkoolroosjes goudbruin in. Kruid met enkele takjes tijm, peper en grof zout.
peper, zout, olijfolie
19
Kruid de salade van selder, veldsla en sjalot bij met peper en zout. Doe er de gebakken krieltjes en bloemkoolroosjes warm bij, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en meng het geheel onder elkaar.
20
Haal de vis uit de oven.
21
Serveer het stuk gegaarde vis bij de lauwe salade en werk het geheel af met de yoghurttartaar.
zout
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pot gezouten water aan de kook.
100 g veldsla
2
Week de veldsla in water en haal de blaadjes er vervolgens voorzichtig uit.
TIPhet zand van de veldsla zakt naar de bodem als ze in water weken. Vermijd te veel beweging in het water om te voorkomen dat het zand zich opnieuw verspreidt.
600 g krielaardappelen, 4 eieren
3
Spoel de aardappelen onder water. Kook er de krielaardappelen in gaar en kook er de eieren in hard gedurende 6 tot 7 minuten.
1 bloemkool
4
Snijd de bloemkool in roosjes en zet ze even aan de kant.
1 klontje boter, peper, grof zout
5
Neem een ovenschaal en smeer de bodem van de ovenschaal in met een klontje boter. Voeg er peper en zout aan toe.
600 g kabeljauw, tijm, grof zout, 1 scheutje witte wijn
6
Snijd de vis in porties en leg de stukken in de ovenschaal met de velkant naar beneden. Breng op smaak met zout, de takjes tijm en de witte wijn.
boter
7
Leg er vervolgens klontjes boter op voor extra smaak. Dek de ovenschaal af met een andere ovenplaat en zet aan de kant.
8
Kook de bloemkool gaar in het kokende water met de krielaardappelen en de eieren gedurende 1 tot 2 minuten.
1 Sjalotten, 1 een flinke scheut dragonazijn
9
Snijd de sjalot eerst overlangs en vervolgens in halve maantjes. Doe ze in een mengkom en giet er de dragonazijn bij. Laat de sjalotringen even marineren.
10
Giet de aardappelen, de bloemkoolroosjes en de eieren af wanneer ze gaar zijn, spoel het geheel met koud water en laat ze even uitlekken in een zeef. Leg de eieren apart in koud water.
2 stengel selder
11
Spoel de selder en snijd ze in stukken. Voeg de selder met de veldsla toe aan de gemarineerde sjalotringen in de mengkom. Meng het geheel onder elkaar.
12
Schuif de bedekte ovenschaal met de vis in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten.
13
Pel de eieren en plet ze met een vork in een ruime mengkom.
1 el augurk, 1 el kappertjes
14
Snijd de augurken en de kappertjes fijn en voeg ze toe aan de geplette eieren.
krulpeterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
15
Hak de peterselie, de verse dragon en de bieslook fijn en doe ze bij de geplette eieren.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,5 limoenen
16
Voeg er de Griekse yoghurt aan toe en meng het geheel tot een yoghurttartaar. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie
17
Laat een klontje boter met een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
tijm, peper, grof zout
18
Snijd de krieltjes in schijven of kleinere stukjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof. Bak er ook de bloemkoolroosjes goudbruin in. Kruid met enkele takjes tijm, peper en grof zout.
peper, zout, olijfolie
19
Kruid de salade van selder, veldsla en sjalot bij met peper en zout. Doe er de gebakken krieltjes en bloemkoolroosjes warm bij, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en meng het geheel onder elkaar.
20
Haal de vis uit de oven.
21
Serveer het stuk gegaarde vis bij de lauwe salade en werk het geheel af met de yoghurttartaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Zout
Veldsla
100 g
Krielaardappelen
600 g
Eieren
4
Bloemkool
1
Boter
1 klontje
Boter
Boter
1 een klont
Peper
Grof zout
Kabeljauw
600 g
Tijm
Witte wijn
1 scheutje
Sjalotten
1
Dragonazijn
1 een flinke scheut
Selder
2 stengel
Augurk
1 el
Kappertjes
1 el
Krulpeterselie
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Griekse yoghurt
4 el
Limoenen
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
Kabeljauw met yoghurttartaar en bloemkoolsalade
Vis en tartaarsaus vormen zonder twijfel het perfecte duo. Jeroen gaart deze keer een stuk kabeljauw in de oven en serveert er een gezonde tartaarsaus bij op basis van Griekse yoghurt. Met een frisse salade erbij is dit de ideale hap op een dag met zomerse temperaturen.Instructies
zout
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pot gezouten water aan de kook.
100 g veldsla
2
Week de veldsla in water en haal de blaadjes er vervolgens voorzichtig uit.
TIPhet zand van de veldsla zakt naar de bodem als ze in water weken. Vermijd te veel beweging in het water om te voorkomen dat het zand zich opnieuw verspreidt.
600 g krielaardappelen, 4 eieren
3
Spoel de aardappelen onder water. Kook er de krielaardappelen in gaar en kook er de eieren in hard gedurende 6 tot 7 minuten.
1 bloemkool
4
Snijd de bloemkool in roosjes en zet ze even aan de kant.
1 klontje boter, peper, grof zout
5
Neem een ovenschaal en smeer de bodem van de ovenschaal in met een klontje boter. Voeg er peper en zout aan toe.
600 g kabeljauw, tijm, grof zout, 1 scheutje witte wijn
6
Snijd de vis in porties en leg de stukken in de ovenschaal met de velkant naar beneden. Breng op smaak met zout, de takjes tijm en de witte wijn.
boter
7
Leg er vervolgens klontjes boter op voor extra smaak. Dek de ovenschaal af met een andere ovenplaat en zet aan de kant.
8
Kook de bloemkool gaar in het kokende water met de krielaardappelen en de eieren gedurende 1 tot 2 minuten.
1 Sjalotten, 1 een flinke scheut dragonazijn
9
Snijd de sjalot eerst overlangs en vervolgens in halve maantjes. Doe ze in een mengkom en giet er de dragonazijn bij. Laat de sjalotringen even marineren.
10
Giet de aardappelen, de bloemkoolroosjes en de eieren af wanneer ze gaar zijn, spoel het geheel met koud water en laat ze even uitlekken in een zeef. Leg de eieren apart in koud water.
2 stengel selder
11
Spoel de selder en snijd ze in stukken. Voeg de selder met de veldsla toe aan de gemarineerde sjalotringen in de mengkom. Meng het geheel onder elkaar.
12
Schuif de bedekte ovenschaal met de vis in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten.
13
Pel de eieren en plet ze met een vork in een ruime mengkom.
1 el augurk, 1 el kappertjes
14
Snijd de augurken en de kappertjes fijn en voeg ze toe aan de geplette eieren.
krulpeterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
15
Hak de peterselie, de verse dragon en de bieslook fijn en doe ze bij de geplette eieren.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,5 limoenen
16
Voeg er de Griekse yoghurt aan toe en meng het geheel tot een yoghurttartaar. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie
17
Laat een klontje boter met een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
tijm, peper, grof zout
18
Snijd de krieltjes in schijven of kleinere stukjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof. Bak er ook de bloemkoolroosjes goudbruin in. Kruid met enkele takjes tijm, peper en grof zout.
peper, zout, olijfolie
19
Kruid de salade van selder, veldsla en sjalot bij met peper en zout. Doe er de gebakken krieltjes en bloemkoolroosjes warm bij, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en meng het geheel onder elkaar.
20
Haal de vis uit de oven.
21
Serveer het stuk gegaarde vis bij de lauwe salade en werk het geheel af met de yoghurttartaar.