Ui gevuld met groentestoemp en picklessaus
Ui gevuld met groentestoemp en picklessaus
Ui gevuld met groentestoemp en picklessaus
Ui gevuld met groentestoemp en picklessaus
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
2
Prei
2 stengels
Wortels
2
Selder
2 stengels
Laurier
Tijm
Ajuinen
4
Groentebouillon
0,6 l
Sjalotten
0,98
Boter
50 g
Boter
1 een klont
Boter
1 klontje
Bloem
1 el
Picklessaus
2 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Room
0,2 l
Waterkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 aardappelen, 2 stengels prei, 2 Wortels, 2 stengels selder, laurier, tijm
1
Was of spoel alle groenten en snijd ze daarna grof: prei, selder, wortelen en aardappelen. Doe de grove stukken groenten in een ovenschaal en kruid bij door er enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier en peper en zout aan toe te voegen.
4 ajuinen, 0,2 l groentebouillon
2
Schil de uien niet maar snijd het hoedje eraf. Leg ze bij in de ovenschaal. Bevochtig met de groentebouillon en dek de schaal af maar laat de zijkanten wat open zodat het vocht wat kan ontsnappen. Schuif de ovenschaal een uur in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de uien en de groenten echt helemaal gaar zijn.
0,98 Sjalotten, 50 g boter, 1 el bloem, 2 el Picklessaus
3
Pel de sjalot of de ui en stoof ze aan in wat boter. Voeg er de bloem aan toe, laat ze even meebakken en voeg de pickles eraan toe.
0,4 l groentebouillon
4
Laat het geheel even stoven en blus met de bouillon. Breng de saus aan de kook, kruid met peper en zout en voeg er een takje tijm aan toe.
5
Haal de ovenschotel uit de oven wanneer de uien helemaal gaar zijn en haal de takjes tijm en de blaadjes laurier eruit. Schep de uien uit de ovenschaal en hou ze even apart.
1 een klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
6
Voeg een klont boter toe aan de gegaarde groenten en ga met een pureestamper door de groenten, tot je een grove groentestoemp hebt. Kruid de stoemp met peper, zout en nootmuskaat.
7
Haal de schil van de gare uien en lepel er voorzichtig het binnenste uit. Snijd de binnenkant van de uien fijn en meng dat onder de groentestoemp. Vul vervolgens de uien met de groentestoemp.
0,2 l Room, 1 klontje boter
8
Haal de tijm uit de picklessaus, zet de mixer erin en zeef ze. Breng de saus weer aan de kook en kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje room en een klontje boter aan toe en mix opnieuw.
Waterkers
9
Serveer de gevulde uien met de picklessaus. Werk af met een takje waterkers.
1
Was of spoel alle groenten en snijd ze daarna grof: prei, selder, wortelen en aardappelen. Doe de grove stukken groenten in een ovenschaal en kruid bij door er enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier en peper en zout aan toe te voegen.
2
Schil de uien niet maar snijd het hoedje eraf. Leg ze bij in de ovenschaal. Bevochtig met de groentebouillon en dek de schaal af maar laat de zijkanten wat open zodat het vocht wat kan ontsnappen. Schuif de ovenschaal een uur in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de uien en de groenten echt helemaal gaar zijn.
2 aardappelen, 2 stengels prei, 2 Wortels, 2 stengels selder, laurier, tijm
1
Was of spoel alle groenten en snijd ze daarna grof: prei, selder, wortelen en aardappelen. Doe de grove stukken groenten in een ovenschaal en kruid bij door er enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier en peper en zout aan toe te voegen.
4 ajuinen, 0,2 l groentebouillon
2
Schil de uien niet maar snijd het hoedje eraf. Leg ze bij in de ovenschaal. Bevochtig met de groentebouillon en dek de schaal af maar laat de zijkanten wat open zodat het vocht wat kan ontsnappen. Schuif de ovenschaal een uur in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de uien en de groenten echt helemaal gaar zijn.
0,98 Sjalotten, 50 g boter, 1 el bloem, 2 el Picklessaus
3
Pel de sjalot of de ui en stoof ze aan in wat boter. Voeg er de bloem aan toe, laat ze even meebakken en voeg de pickles eraan toe.
0,4 l groentebouillon
4
Laat het geheel even stoven en blus met de bouillon. Breng de saus aan de kook, kruid met peper en zout en voeg er een takje tijm aan toe.
5
Haal de ovenschotel uit de oven wanneer de uien helemaal gaar zijn en haal de takjes tijm en de blaadjes laurier eruit. Schep de uien uit de ovenschaal en hou ze even apart.
1 een klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
6
Voeg een klont boter toe aan de gegaarde groenten en ga met een pureestamper door de groenten, tot je een grove groentestoemp hebt. Kruid de stoemp met peper, zout en nootmuskaat.
7
Haal de schil van de gare uien en lepel er voorzichtig het binnenste uit. Snijd de binnenkant van de uien fijn en meng dat onder de groentestoemp. Vul vervolgens de uien met de groentestoemp.
0,2 l Room, 1 klontje boter
8
Haal de tijm uit de picklessaus, zet de mixer erin en zeef ze. Breng de saus weer aan de kook en kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje room en een klontje boter aan toe en mix opnieuw.
Waterkers
9
Serveer de gevulde uien met de picklessaus. Werk af met een takje waterkers.
1
Was of spoel alle groenten en snijd ze daarna grof: prei, selder, wortelen en aardappelen. Doe de grove stukken groenten in een ovenschaal en kruid bij door er enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier en peper en zout aan toe te voegen.
2
Schil de uien niet maar snijd het hoedje eraf. Leg ze bij in de ovenschaal. Bevochtig met de groentebouillon en dek de schaal af maar laat de zijkanten wat open zodat het vocht wat kan ontsnappen. Schuif de ovenschaal een uur in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de uien en de groenten echt helemaal gaar zijn.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
2
Prei
2 stengels
Wortels
2
Selder
2 stengels
Laurier
Tijm
Ajuinen
4
Groentebouillon
0,6 l
Sjalotten
0,98
Boter
50 g
Boter
1 een klont
Boter
1 klontje
Bloem
1 el
Picklessaus
2 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Room
0,2 l
Waterkers
Ui gevuld met groentestoemp en picklessaus
Vegetarische koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze verrassend lekkere uien met winterse groentestoemp en een saus op basis van pickles bewijzen dat je zonder veel moeite een bord stevige kost voor je neus hebt staan.Instructies
2 aardappelen, 2 stengels prei, 2 Wortels, 2 stengels selder, laurier, tijm
1
Was of spoel alle groenten en snijd ze daarna grof: prei, selder, wortelen en aardappelen. Doe de grove stukken groenten in een ovenschaal en kruid bij door er enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier en peper en zout aan toe te voegen.
4 ajuinen, 0,2 l groentebouillon
2
Schil de uien niet maar snijd het hoedje eraf. Leg ze bij in de ovenschaal. Bevochtig met de groentebouillon en dek de schaal af maar laat de zijkanten wat open zodat het vocht wat kan ontsnappen. Schuif de ovenschaal een uur in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de uien en de groenten echt helemaal gaar zijn.
0,98 Sjalotten, 50 g boter, 1 el bloem, 2 el Picklessaus
3
Pel de sjalot of de ui en stoof ze aan in wat boter. Voeg er de bloem aan toe, laat ze even meebakken en voeg de pickles eraan toe.
0,4 l groentebouillon
4
Laat het geheel even stoven en blus met de bouillon. Breng de saus aan de kook, kruid met peper en zout en voeg er een takje tijm aan toe.
5
Haal de ovenschotel uit de oven wanneer de uien helemaal gaar zijn en haal de takjes tijm en de blaadjes laurier eruit. Schep de uien uit de ovenschaal en hou ze even apart.
1 een klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
6
Voeg een klont boter toe aan de gegaarde groenten en ga met een pureestamper door de groenten, tot je een grove groentestoemp hebt. Kruid de stoemp met peper, zout en nootmuskaat.
7
Haal de schil van de gare uien en lepel er voorzichtig het binnenste uit. Snijd de binnenkant van de uien fijn en meng dat onder de groentestoemp. Vul vervolgens de uien met de groentestoemp.
0,2 l Room, 1 klontje boter
8
Haal de tijm uit de picklessaus, zet de mixer erin en zeef ze. Breng de saus weer aan de kook en kruid met peper en zout. Voeg er een scheutje room en een klontje boter aan toe en mix opnieuw.
Waterkers
9
Serveer de gevulde uien met de picklessaus. Werk af met een takje waterkers.