dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade van gemarineerde rode kool met kip (thumbnail)Salade van gemarineerde rode kool met kip

Salade van gemarineerde rode kool met kip

20m
25
-
2.4K
Recepten

Salade van gemarineerde rode kool met kip

Kolen zijn winterse groenten die zich graag op smaak laten brengen. Je marineert ze in een zoetzuur mengsel met kruidige smaken. Geef de groente de nodige tijd om alle smaken op te nemen.De aroma’s van de marinade zullen sommigen doen denken aan glühwein. Zodra de kool op smaak is, kan je aan de slag om de salade te bereiden met versgebakken reepjes kip, partjes sinaasappel en een vinaigrette.
Salade van gemarineerde rode kool met kip (thumbnail)Salade van gemarineerde rode kool met kip

Salade van gemarineerde rode kool met kip

20m
25
-
2.4K
Recepten

Salade van gemarineerde rode kool met kip

Kolen zijn winterse groenten die zich graag op smaak laten brengen. Je marineert ze in een zoetzuur mengsel met kruidige smaken. Geef de groente de nodige tijd om alle smaken op te nemen.De aroma’s van de marinade zullen sommigen doen denken aan glühwein. Zodra de kool op smaak is, kan je aan de slag om de salade te bereiden met versgebakken reepjes kip, partjes sinaasappel en een vinaigrette.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd20m
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Kolen
0,5
Sinaasappelen
2
Bruine suiker
150 g
Rode wijn
0,75 l
Wijnazijn
0,2 l
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
4
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Chilipeper
1
Laurier
4 blaadje
Look
2 teentjes
Kipfilets
2
Waterkers
1 bosje
Walnoten
40 g
Gember
30 g
Sesamzaadjes
3 tl
Honing
2 el
Mosterd
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Sesamolie
1 scheutje
Slaolie
0,1 l
Boter
1
Peper
Zout

Benodigdheden

Een groenterasp voor kool sliertjes, een fijne rasp, vershoudfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gemarineerde kool

0,5 kolen, 1 sinaasappel, 150 g bruine suiker, 0,75 l rode wijn, 0,2 l wijnazijn, 2 kruidnagels, 4 Jeneverbessen, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 chilipeper, 4 blaadje laurier, 2 teentjes Look
1
Giet de rode wijn en de rode wijnazijn in een pot en breng deze tot tegen het kookpunt.
2
Stop nu zoveel mogelijk smaak in de marinade. Schep de suiker erin, samen met kruidnagels, steranijs, een kaneelstok en de laurier.
3
Schil een sinaasappel met een dunschiller. Straks komt het vruchtvlees aan de beurt.
4
Kneus de jeneverbessen en de kleine chilipeper, en doe ze samen met de sinaasappelschil in de pot.
5
Nu heb je een ‘infusie’ klaar, waarin de rode kool kan marineren.
6
Snij de kool in kwarten en rasp ze in slierten. Doe de fijngesneden groente in een ruime pot.
7
Schenk de hete marinade over de slierten rode kool, en dek de pot af met een deksel of een vel vershoudfolie.
8
Laat de koolmarinade eerst afkoelen, en zet ze nadien in de koelkast.
9
Laat de kool minstens 2 uur marineren. Het mag zelfs een heel stuk langer duren.

De afwerking

2 kipfilets, 1 bosje Waterkers, 1 sinaasappel, 40 g Walnoten, 30 g gember, 3 tl sesamzaadjes, 2 el honing, 1 el mosterd, 1 snuifje kippenkruiden, 1 scheutje sesamolie, 0,1 l slaolie, 1 boter, peper, zout
10
Schil de sinaasappels en snij er de partjes vruchtvlees uit. Gebruik bij voorkeur de ‘a vif’-techniek voor een mooi én smakelijk resultaat.
11
Spoel de waterkers voorzichtig in ruim water. Pluk de taaiste steeltjes weg en laat de pittige groente uitlekken.
12
Voor de vinaigrette meng je de honing, de mosterd en een piepklein beetje sesamolie. Roer met de garde en schenk er tussendoor een flinke scheut neutrale slaolie bij. Strooi er de sesamzaadjes in. Proef en werk de vinaigrette af met een klein scheutje azijn, wat peper van de molen en een snuifje zout.
13
Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Snij elke kippenfilet overlangs in dikke lappen, en vervolgens in lange reepjes van ongeveer 1 cm breed.
14
Bak de kippenreepjes goudbruin in de bruisende boter. Voeg tussendoor een beetje peper toe. Als de reepjes gebakken zijn, kruid je ze met een snuif kippenkruiden.
15
Doe de nodig portie rode kool in een mengschaal. (zonder teveel marinade) Voeg ook wat waterkers toe. Doe er warme kippenreepjes bij en schep er een beetje vinaigrette over.
16
Hak de walnoten in grove en onregelmatige stukjes. Schil het stukje gember en rasp het over de sla. Strooi er ook wat gehakte noten over.
17
Meng alles met grote voorzichtigheid en bedien de tafelgasten.
1
Giet de rode wijn en de rode wijnazijn in een pot en breng deze tot tegen het kookpunt.
2
Stop nu zoveel mogelijk smaak in de marinade. Schep de suiker erin, samen met kruidnagels, steranijs, een kaneelstok en de laurier.

Instructies

De gemarineerde kool

0,5 kolen, 1 sinaasappel, 150 g bruine suiker, 0,75 l rode wijn, 0,2 l wijnazijn, 2 kruidnagels, 4 Jeneverbessen, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 chilipeper, 4 blaadje laurier, 2 teentjes Look
1
Giet de rode wijn en de rode wijnazijn in een pot en breng deze tot tegen het kookpunt.
2
Stop nu zoveel mogelijk smaak in de marinade. Schep de suiker erin, samen met kruidnagels, steranijs, een kaneelstok en de laurier.
3
Schil een sinaasappel met een dunschiller. Straks komt het vruchtvlees aan de beurt.
4
Kneus de jeneverbessen en de kleine chilipeper, en doe ze samen met de sinaasappelschil in de pot.
5
Nu heb je een ‘infusie’ klaar, waarin de rode kool kan marineren.
6
Snij de kool in kwarten en rasp ze in slierten. Doe de fijngesneden groente in een ruime pot.
7
Schenk de hete marinade over de slierten rode kool, en dek de pot af met een deksel of een vel vershoudfolie.
8
Laat de koolmarinade eerst afkoelen, en zet ze nadien in de koelkast.
9
Laat de kool minstens 2 uur marineren. Het mag zelfs een heel stuk langer duren.

De afwerking

2 kipfilets, 1 bosje Waterkers, 1 sinaasappel, 40 g Walnoten, 30 g gember, 3 tl sesamzaadjes, 2 el honing, 1 el mosterd, 1 snuifje kippenkruiden, 1 scheutje sesamolie, 0,1 l slaolie, 1 boter, peper, zout
10
Schil de sinaasappels en snij er de partjes vruchtvlees uit. Gebruik bij voorkeur de ‘a vif’-techniek voor een mooi én smakelijk resultaat.
11
Spoel de waterkers voorzichtig in ruim water. Pluk de taaiste steeltjes weg en laat de pittige groente uitlekken.
12
Voor de vinaigrette meng je de honing, de mosterd en een piepklein beetje sesamolie. Roer met de garde en schenk er tussendoor een flinke scheut neutrale slaolie bij. Strooi er de sesamzaadjes in. Proef en werk de vinaigrette af met een klein scheutje azijn, wat peper van de molen en een snuifje zout.
13
Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Snij elke kippenfilet overlangs in dikke lappen, en vervolgens in lange reepjes van ongeveer 1 cm breed.
14
Bak de kippenreepjes goudbruin in de bruisende boter. Voeg tussendoor een beetje peper toe. Als de reepjes gebakken zijn, kruid je ze met een snuif kippenkruiden.
15
Doe de nodig portie rode kool in een mengschaal. (zonder teveel marinade) Voeg ook wat waterkers toe. Doe er warme kippenreepjes bij en schep er een beetje vinaigrette over.
16
Hak de walnoten in grove en onregelmatige stukjes. Schil het stukje gember en rasp het over de sla. Strooi er ook wat gehakte noten over.
17
Meng alles met grote voorzichtigheid en bedien de tafelgasten.
1
Giet de rode wijn en de rode wijnazijn in een pot en breng deze tot tegen het kookpunt.
2
Stop nu zoveel mogelijk smaak in de marinade. Schep de suiker erin, samen met kruidnagels, steranijs, een kaneelstok en de laurier.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade van gemarineerde rode kool met kip (thumbnail)Salade van gemarineerde rode kool met kip
4 personen
20m
Ingrediënten
Kolen
0,5
Sinaasappelen
2
Bruine suiker
150 g
Rode wijn
0,75 l
Wijnazijn
0,2 l
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
4
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Chilipeper
1
Laurier
4 blaadje
Look
2 teentjes
Kipfilets
2
Waterkers
1 bosje
Walnoten
40 g
Gember
30 g
Sesamzaadjes
3 tl
Honing
2 el
Mosterd
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Sesamolie
1 scheutje
Slaolie
0,1 l
Boter
1
Peper
Zout

Salade van gemarineerde rode kool met kip

Kolen zijn winterse groenten die zich graag op smaak laten brengen. Je marineert ze in een zoetzuur mengsel met kruidige smaken. Geef de groente de nodige tijd om alle smaken op te nemen.De aroma’s van de marinade zullen sommigen doen denken aan glühwein. Zodra de kool op smaak is, kan je aan de slag om de salade te bereiden met versgebakken reepjes kip, partjes sinaasappel en een vinaigrette.
Instructies

De gemarineerde kool

0,5 kolen, 1 sinaasappel, 150 g bruine suiker, 0,75 l rode wijn, 0,2 l wijnazijn, 2 kruidnagels, 4 Jeneverbessen, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 chilipeper, 4 blaadje laurier, 2 teentjes Look
1
Giet de rode wijn en de rode wijnazijn in een pot en breng deze tot tegen het kookpunt.
2
Stop nu zoveel mogelijk smaak in de marinade. Schep de suiker erin, samen met kruidnagels, steranijs, een kaneelstok en de laurier.
3
Schil een sinaasappel met een dunschiller. Straks komt het vruchtvlees aan de beurt.
4
Kneus de jeneverbessen en de kleine chilipeper, en doe ze samen met de sinaasappelschil in de pot.
5
Nu heb je een ‘infusie’ klaar, waarin de rode kool kan marineren.
6
Snij de kool in kwarten en rasp ze in slierten. Doe de fijngesneden groente in een ruime pot.
7
Schenk de hete marinade over de slierten rode kool, en dek de pot af met een deksel of een vel vershoudfolie.
8
Laat de koolmarinade eerst afkoelen, en zet ze nadien in de koelkast.
9
Laat de kool minstens 2 uur marineren. Het mag zelfs een heel stuk langer duren.

De afwerking

2 kipfilets, 1 bosje Waterkers, 1 sinaasappel, 40 g Walnoten, 30 g gember, 3 tl sesamzaadjes, 2 el honing, 1 el mosterd, 1 snuifje kippenkruiden, 1 scheutje sesamolie, 0,1 l slaolie, 1 boter, peper, zout
10
Schil de sinaasappels en snij er de partjes vruchtvlees uit. Gebruik bij voorkeur de ‘a vif’-techniek voor een mooi én smakelijk resultaat.
11
Spoel de waterkers voorzichtig in ruim water. Pluk de taaiste steeltjes weg en laat de pittige groente uitlekken.
12
Voor de vinaigrette meng je de honing, de mosterd en een piepklein beetje sesamolie. Roer met de garde en schenk er tussendoor een flinke scheut neutrale slaolie bij. Strooi er de sesamzaadjes in. Proef en werk de vinaigrette af met een klein scheutje azijn, wat peper van de molen en een snuifje zout.
13
Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Snij elke kippenfilet overlangs in dikke lappen, en vervolgens in lange reepjes van ongeveer 1 cm breed.
14
Bak de kippenreepjes goudbruin in de bruisende boter. Voeg tussendoor een beetje peper toe. Als de reepjes gebakken zijn, kruid je ze met een snuif kippenkruiden.
15
Doe de nodig portie rode kool in een mengschaal. (zonder teveel marinade) Voeg ook wat waterkers toe. Doe er warme kippenreepjes bij en schep er een beetje vinaigrette over.
16
Hak de walnoten in grove en onregelmatige stukjes. Schil het stukje gember en rasp het over de sla. Strooi er ook wat gehakte noten over.
17
Meng alles met grote voorzichtigheid en bedien de tafelgasten.