Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
Ingrediënten
4 personen
Kalfsvlees
800 g
Olijfolie
2 el
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Geconfijte citroen
1
Wortelen
300 g
Aardappelen
300 g
Diepvrieserwten
200 g
Runderbouillon
200 ml
Koriander
0,5 bosjes
Chilipoeder
1 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Snijd het kalfsvlees in hapklare stukken.
2
Schil de jonge wortelen en snijd ze overlangs.
3
Schil de aardappelen en snijd in vier. Laat de erwtjes ontdooien.
4
Snijd de geconfijte citroen, ui en knoflook fijn.
5
Verhit de olie in een tajine en schroei het kalfsvlees dicht.
6
Doe de ui, knoflook en citroen bij het vlees en bak het geheel vijf minuten al roerend.
7
Schik er de groenten rond en overgiet met de bouillon en zet het deksel op de tajine. Laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
8
Haal het deksel van de tajine en kruid met peper, zout en chilipoeder. Werk af met de korianderblaadjes.
1
Snijd het kalfsvlees in hapklare stukken.
2
Schil de jonge wortelen en snijd ze overlangs.
3
Schil de aardappelen en snijd in vier. Laat de erwtjes ontdooien.
4
Snijd de geconfijte citroen, ui en knoflook fijn.
5
Verhit de olie in een tajine en schroei het kalfsvlees dicht.
6
Doe de ui, knoflook en citroen bij het vlees en bak het geheel vijf minuten al roerend.
7
Schik er de groenten rond en overgiet met de bouillon en zet het deksel op de tajine. Laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
8
Haal het deksel van de tajine en kruid met peper, zout en chilipoeder. Werk af met de korianderblaadjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Kalfsvlees
800 g
Olijfolie
2 el
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Geconfijte citroen
1
Wortelen
300 g
Aardappelen
300 g
Diepvrieserwten
200 g
Runderbouillon
200 ml
Koriander
0,5 bosjes
Chilipoeder
1 tl
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
De tajine vindt zijn oorsprong in de Berberse keuken en staat bekend als een stoofpotje boordevol groenten en/of vlees. In deze variant voegen we lokale producten toe: erwtjes, wortelen en aardappelen, zo krijgen een tajine van bij ons.Instructies
1
Snijd het kalfsvlees in hapklare stukken.
2
Schil de jonge wortelen en snijd ze overlangs.
3
Schil de aardappelen en snijd in vier. Laat de erwtjes ontdooien.
4
Snijd de geconfijte citroen, ui en knoflook fijn.
5
Verhit de olie in een tajine en schroei het kalfsvlees dicht.
6
Doe de ui, knoflook en citroen bij het vlees en bak het geheel vijf minuten al roerend.
7
Schik er de groenten rond en overgiet met de bouillon en zet het deksel op de tajine. Laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
8
Haal het deksel van de tajine en kruid met peper, zout en chilipoeder. Werk af met de korianderblaadjes.