Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
De tajine vindt zijn oorsprong in de Berberse keuken en staat bekend als een stoofpotje boordevol groenten en/of vlees. In deze variant voegen we lokale producten toe: erwtjes, wortelen en aardappelen, zo krijgen een tajine van bij ons.
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
De tajine vindt zijn oorsprong in de Berberse keuken en staat bekend als een stoofpotje boordevol groenten en/of vlees. In deze variant voegen we lokale producten toe: erwtjes, wortelen en aardappelen, zo krijgen een tajine van bij ons.
Ingrediënten
4 personen
Diepvrieserwten
200 g
Gezonde diepvriesDiepvriesgroenten: sneller en even gezond
Kalfsvlees
800 g
Olijfolie
2 el
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Geconfijte citroen
1
Wortelen
300 g
Aardappelen
300 g
Runderbouillon
200 ml
Koriander
0,5 bosjes
Chilipoeder
1 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1
Snijd het kalfsvlees in hapklare stukken.
2
Schil de jonge wortelen en snijd ze overlangs.
3
Schil de aardappelen en snijd in vier. Laat de erwtjes ontdooien.
4
Snijd de geconfijte citroen, ui en knoflook fijn.
5
Verhit de olie in een tajine en schroei het kalfsvlees dicht.
6
Doe de ui, knoflook en citroen bij het vlees en bak het geheel vijf minuten al roerend.
7
Schik er de groenten rond en overgiet met de bouillon en zet het deksel op de tajine. Laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
8
Haal het deksel van de tajine en kruid met peper, zout en chilipoeder. Werk af met de korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1
Snijd het kalfsvlees in hapklare stukken.
2
Schil de jonge wortelen en snijd ze overlangs.
3
Schil de aardappelen en snijd in vier. Laat de erwtjes ontdooien.
4
Snijd de geconfijte citroen, ui en knoflook fijn.
5
Verhit de olie in een tajine en schroei het kalfsvlees dicht.
6
Doe de ui, knoflook en citroen bij het vlees en bak het geheel vijf minuten al roerend.
7
Schik er de groenten rond en overgiet met de bouillon en zet het deksel op de tajine. Laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
8
Haal het deksel van de tajine en kruid met peper, zout en chilipoeder. Werk af met de korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Kalfsvlees
800 g
Olijfolie
2 el
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Geconfijte citroen
1
Wortelen
300 g
Aardappelen
300 g
Diepvrieserwten
200 g
Runderbouillon
200 ml
Koriander
0,5 bosjes
Chilipoeder
1 tl
Tajine van kalfsvlees, erwten, aardappel en wortel
De tajine vindt zijn oorsprong in de Berberse keuken en staat bekend als een stoofpotje boordevol groenten en/of vlees. In deze variant voegen we lokale producten toe: erwtjes, wortelen en aardappelen, zo krijgen een tajine van bij ons.Instructies
1
Snijd het kalfsvlees in hapklare stukken.
2
Schil de jonge wortelen en snijd ze overlangs.
3
Schil de aardappelen en snijd in vier. Laat de erwtjes ontdooien.
4
Snijd de geconfijte citroen, ui en knoflook fijn.
5
Verhit de olie in een tajine en schroei het kalfsvlees dicht.
6
Doe de ui, knoflook en citroen bij het vlees en bak het geheel vijf minuten al roerend.
7
Schik er de groenten rond en overgiet met de bouillon en zet het deksel op de tajine. Laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
8
Haal het deksel van de tajine en kruid met peper, zout en chilipoeder. Werk af met de korianderblaadjes.