dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten (thumbnail)Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

40m
16
-
5.2K
Recepten

Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

Gebakken varkenskotelet, peperroomsaus met gekneusde peper, gebakken witloof, witloofsalade en kroketten.
Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten (thumbnail)Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

40m
16
-
5.2K
Recepten

Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

Gebakken varkenskotelet, peperroomsaus met gekneusde peper, gebakken witloof, witloofsalade en kroketten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes5.2K

Ingrediënten

4 personen
Kroketten
1.000 g
Koteletten
4
Tijm
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Look
1 teentje
Zwarte pepergebroken
4 el
Cognac
1 scheutje
Bruine fond
0,2 l
Room
0,2 l
Boterkoude
40 g
Witloofom te bakken
4 pijlen
Nootmuskaat
1 snuifje
Witloofvoor de salade
4 pijlen
Mayonaise
2 el
Graanmosterd
1 tl
Bieslook
0,5 bosjes
Azijnättika
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
4 pijlen witloof (om te bakken), 1 snuifje nootmuskaat
2
Snijd het witloof om te stoven in twee en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheut water toe en zet een deksel op de pan.
0,5 bosjes Bieslook, 2 el mayonaise, 1 tl graanmosterd, 1 scheutje azijn (ättika)
3
Snipper de rest van het witloof fijn en doe het met fijngesnipperde bieslook, de mayonaise, wat graanmosterd en een scheut azijn in een kom. Kruid met peper en zout en meng.
4 koteletten, 4 el zwarte peper (gebroken)
4
Kruid de koteletten met gebroken zwarte peper en zout, en bak ze in een pan met boter.
1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
5
Voeg de tijm, rozemarijn en de look toe en laat de kruiden even meebakken. Haal het vlees daarna uit de pan en laat het rusten.
1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
6
Stoof de peper aan in een nieuwe klont boter. Flambeer met cognac en blus met de bruine fond.
0,2 l Room, 40 g boter (koude)
7
Laat de saus even inkoken en voeg er de room aan toe. Roer er als laatste nog de koude boter door.
1.000 g kroketten
8
Bak de kroketten goudbruin.
9
Serveer de koteletten met het gebakken witloof, de witloofsla, de kroketten en de peperroomsaus.
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
2
Snijd het witloof om te stoven in twee en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheut water toe en zet een deksel op de pan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
4 pijlen witloof (om te bakken), 1 snuifje nootmuskaat
2
Snijd het witloof om te stoven in twee en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheut water toe en zet een deksel op de pan.
0,5 bosjes Bieslook, 2 el mayonaise, 1 tl graanmosterd, 1 scheutje azijn (ättika)
3
Snipper de rest van het witloof fijn en doe het met fijngesnipperde bieslook, de mayonaise, wat graanmosterd en een scheut azijn in een kom. Kruid met peper en zout en meng.
4 koteletten, 4 el zwarte peper (gebroken)
4
Kruid de koteletten met gebroken zwarte peper en zout, en bak ze in een pan met boter.
1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
5
Voeg de tijm, rozemarijn en de look toe en laat de kruiden even meebakken. Haal het vlees daarna uit de pan en laat het rusten.
1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
6
Stoof de peper aan in een nieuwe klont boter. Flambeer met cognac en blus met de bruine fond.
0,2 l Room, 40 g boter (koude)
7
Laat de saus even inkoken en voeg er de room aan toe. Roer er als laatste nog de koude boter door.
1.000 g kroketten
8
Bak de kroketten goudbruin.
9
Serveer de koteletten met het gebakken witloof, de witloofsla, de kroketten en de peperroomsaus.
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
2
Snijd het witloof om te stoven in twee en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheut water toe en zet een deksel op de pan.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten (thumbnail)Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten
4 personen
40m
Ingrediënten
Kroketten
1.000 g
Koteletten
4
Tijm
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Look
1 teentje
Zwarte pepergebroken
4 el
Cognac
1 scheutje
Bruine fond
0,2 l
Room
0,2 l
Boterkoude
40 g
Witloofom te bakken
4 pijlen
Nootmuskaat
1 snuifje
Witloofvoor de salade
4 pijlen
Mayonaise
2 el
Graanmosterd
1 tl
Bieslook
0,5 bosjes
Azijnättika
1 scheutje

Kotelet met peperroomsaus, witloof en kroketten

Gebakken varkenskotelet, peperroomsaus met gekneusde peper, gebakken witloof, witloofsalade en kroketten.
Instructies
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
4 pijlen witloof (om te bakken), 1 snuifje nootmuskaat
2
Snijd het witloof om te stoven in twee en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheut water toe en zet een deksel op de pan.
0,5 bosjes Bieslook, 2 el mayonaise, 1 tl graanmosterd, 1 scheutje azijn (ättika)
3
Snipper de rest van het witloof fijn en doe het met fijngesnipperde bieslook, de mayonaise, wat graanmosterd en een scheut azijn in een kom. Kruid met peper en zout en meng.
4 koteletten, 4 el zwarte peper (gebroken)
4
Kruid de koteletten met gebroken zwarte peper en zout, en bak ze in een pan met boter.
1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
5
Voeg de tijm, rozemarijn en de look toe en laat de kruiden even meebakken. Haal het vlees daarna uit de pan en laat het rusten.
1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
6
Stoof de peper aan in een nieuwe klont boter. Flambeer met cognac en blus met de bruine fond.
0,2 l Room, 40 g boter (koude)
7
Laat de saus even inkoken en voeg er de room aan toe. Roer er als laatste nog de koude boter door.
1.000 g kroketten
8
Bak de kroketten goudbruin.
9
Serveer de koteletten met het gebakken witloof, de witloofsla, de kroketten en de peperroomsaus.