dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis (thumbnail)Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

45m
16
-
2.1K
Recepten

Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

Een perfect snackje om het weekend mee in te zetten. Een smeuïge tartaar van bloemkool met gebakken wijting en een knalgroene coulis van peterselie. Er kruipt misschien wat werk in, maar het resultaat mag er zeker zijn!
Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis (thumbnail)Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

45m
16
-
2.1K
Recepten

Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

Een perfect snackje om het weekend mee in te zetten. Een smeuïge tartaar van bloemkool met gebakken wijting en een knalgroene coulis van peterselie. Er kruipt misschien wat werk in, maar het resultaat mag er zeker zijn!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Bloemkolen
600 g
Eieren
3
Sjalotten
1
Augurken
2 el
Kappertjes
2 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Krulpeterselie
1 bosje
Mayonaise
2 el
Dragonazijn
1 scheutje
Citroensap
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Bloem
200 g
Pilsbier
1 flesje
Wijting
400 g
Citroen
1

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g bloemkolen, 2 eieren
1
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de helft van de bloemkool in grote stukken en kook ze gaar in het gezouten water. Kook 2 eitjes hard in hetzelfde water.
2
Rasp de rest van de bloemkool op een handrasp en bewaar dit even in een kom.
1 Sjalotten, 2 el augurken, 2 el kappertjes, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
3
Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de geraspte bloemkool, net als de fijngesneden augurk en kappertjes. Snijd de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe.
1 bosje krulpeterselie
4
Schep de bloemkool en de eitjes in een zeefje en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Pluk de peterselie en kook hem plat in het kookwater van de bloemkool.
2 el mayonaise, 1 scheutje dragonazijn
5
Knijp wat vocht uit de bloemkool en pel de eitjes. Hak ze samen fijn en voeg ze toe aan den rest van de ingrediënten. Voeg er een flinke snuif zout en peper aan toe, gevolgd door de mayonaise en een scheut dragonazijn. Meng het geheel goed onder elkaar.
citroensap, 1 scheutje olie met neutrale smaak
6
Spoel de peterselie onder koud water en doe hem in de pot van de blender met een scheutje neutrale olie, enkele druppels citroensap, een scheutje water, peper en zout. Mix het geheel tot een gladde coulis.
200 g bloem, 1 ei, 1 flesje pilsbier
7
Weeg de bloem af in een kom. Splits het ei en meng de dooier met het bier onder de bloem. Kruid met een snuif zout. Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g wijting
8
Kruid de vis met peper en zout en snijd het vlees in stukken. Haal de vis door het bierbeslag en bak de vis in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
1 citroen
9
Laat de vis even uitlekken op wat keukenpapier en kruid nog met een snuifje zout. Serveer de gebakken vis met de bloemkooltartaar, de peterseliecoulis en een partje citroen.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de helft van de bloemkool in grote stukken en kook ze gaar in het gezouten water. Kook 2 eitjes hard in hetzelfde water.
2
Rasp de rest van de bloemkool op een handrasp en bewaar dit even in een kom.

Instructies

600 g bloemkolen, 2 eieren
1
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de helft van de bloemkool in grote stukken en kook ze gaar in het gezouten water. Kook 2 eitjes hard in hetzelfde water.
2
Rasp de rest van de bloemkool op een handrasp en bewaar dit even in een kom.
1 Sjalotten, 2 el augurken, 2 el kappertjes, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
3
Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de geraspte bloemkool, net als de fijngesneden augurk en kappertjes. Snijd de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe.
1 bosje krulpeterselie
4
Schep de bloemkool en de eitjes in een zeefje en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Pluk de peterselie en kook hem plat in het kookwater van de bloemkool.
2 el mayonaise, 1 scheutje dragonazijn
5
Knijp wat vocht uit de bloemkool en pel de eitjes. Hak ze samen fijn en voeg ze toe aan den rest van de ingrediënten. Voeg er een flinke snuif zout en peper aan toe, gevolgd door de mayonaise en een scheut dragonazijn. Meng het geheel goed onder elkaar.
citroensap, 1 scheutje olie met neutrale smaak
6
Spoel de peterselie onder koud water en doe hem in de pot van de blender met een scheutje neutrale olie, enkele druppels citroensap, een scheutje water, peper en zout. Mix het geheel tot een gladde coulis.
200 g bloem, 1 ei, 1 flesje pilsbier
7
Weeg de bloem af in een kom. Splits het ei en meng de dooier met het bier onder de bloem. Kruid met een snuif zout. Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g wijting
8
Kruid de vis met peper en zout en snijd het vlees in stukken. Haal de vis door het bierbeslag en bak de vis in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
1 citroen
9
Laat de vis even uitlekken op wat keukenpapier en kruid nog met een snuifje zout. Serveer de gebakken vis met de bloemkooltartaar, de peterseliecoulis en een partje citroen.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de helft van de bloemkool in grote stukken en kook ze gaar in het gezouten water. Kook 2 eitjes hard in hetzelfde water.
2
Rasp de rest van de bloemkool op een handrasp en bewaar dit even in een kom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis (thumbnail)Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloemkolen
600 g
Eieren
3
Sjalotten
1
Augurken
2 el
Kappertjes
2 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Krulpeterselie
1 bosje
Mayonaise
2 el
Dragonazijn
1 scheutje
Citroensap
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Bloem
200 g
Pilsbier
1 flesje
Wijting
400 g
Citroen
1

Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis

Een perfect snackje om het weekend mee in te zetten. Een smeuïge tartaar van bloemkool met gebakken wijting en een knalgroene coulis van peterselie. Er kruipt misschien wat werk in, maar het resultaat mag er zeker zijn!
Instructies
600 g bloemkolen, 2 eieren
1
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de helft van de bloemkool in grote stukken en kook ze gaar in het gezouten water. Kook 2 eitjes hard in hetzelfde water.
2
Rasp de rest van de bloemkool op een handrasp en bewaar dit even in een kom.
1 Sjalotten, 2 el augurken, 2 el kappertjes, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
3
Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de geraspte bloemkool, net als de fijngesneden augurk en kappertjes. Snijd de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe.
1 bosje krulpeterselie
4
Schep de bloemkool en de eitjes in een zeefje en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Pluk de peterselie en kook hem plat in het kookwater van de bloemkool.
2 el mayonaise, 1 scheutje dragonazijn
5
Knijp wat vocht uit de bloemkool en pel de eitjes. Hak ze samen fijn en voeg ze toe aan den rest van de ingrediënten. Voeg er een flinke snuif zout en peper aan toe, gevolgd door de mayonaise en een scheut dragonazijn. Meng het geheel goed onder elkaar.
citroensap, 1 scheutje olie met neutrale smaak
6
Spoel de peterselie onder koud water en doe hem in de pot van de blender met een scheutje neutrale olie, enkele druppels citroensap, een scheutje water, peper en zout. Mix het geheel tot een gladde coulis.
200 g bloem, 1 ei, 1 flesje pilsbier
7
Weeg de bloem af in een kom. Splits het ei en meng de dooier met het bier onder de bloem. Kruid met een snuif zout. Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g wijting
8
Kruid de vis met peper en zout en snijd het vlees in stukken. Haal de vis door het bierbeslag en bak de vis in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
1 citroen
9
Laat de vis even uitlekken op wat keukenpapier en kruid nog met een snuifje zout. Serveer de gebakken vis met de bloemkooltartaar, de peterseliecoulis en een partje citroen.