Instructies
4 personen
De wafeltjes
500 g patisseriebloem, 300 g suiker, 400 g boter, 1 el vanillepoeder, 50 g cacaopoeder, 0,5 koffielepel bakpoeder, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout, 6 eieren
1
Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
3
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
4
Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
5
Verwarm het wafelijzer.
6
Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.
7