Profielfoto

Pasta met mosselen en tapijtschelpen

Dagelijkse kost
Pasta met mosselen en tapijtschelpen (thumbnail)Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Pasta met mosselen en tapijtschelpen (thumbnail)Pasta met mosselen en tapijtschelpen

Instructies

4 personen

De voorbereiding

500 g tapijtschelpen, 500 g bouchotmosselen
1

Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.

De chilipasta

4 rode chilipepers, 1 rode ui, 4 teentjes Look
2

Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.

70 g Tomatenpuree
3

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.

TIPBewaar de rest van de chilipasta in een afgesloten pot in de koelkast om in andere bereidingen te gebruiken.
4

Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.

De pasta met zeevruchten

500 g pasta
5

Kook de pasta gaar.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta (thumbnail)Volkoren pasta
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
6

Verhit een scheut olijfolie in een pan.

2 Sjalotten, 1 takje tijm
7

Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.

8

Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.

9

Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.

1 blikje Ansjovis, 4 el kappertjes
10

Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.

0,2 l witte wijn
11

Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.

De afwerking

0,5 bosjes peterselie, 1 bakje kerstomaten
12

Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.

13

Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.

14

Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten. Smakelijk!