Instructies
4 personen
1
Neem het vlees alvast uit de koelkast, zodat je de gehaktbroodjes straks makkelijk kan kneden.
800 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 rode ui, 1 scheutje dragonazijn
3
Pel de rode ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen, doe ze in een mengschaal met een scheut dragonazijn en laat even marineren. De andere helft van de ui snipper je heel fijn voor het gehakt.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
4
Meng het gehakt met de snippers ui, de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
0,25 bosjes krulpeterselie
5
Snijd de krulpeterselie fijn. Kneed door het gehakt.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan op een zacht vuur.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
8
Stort het vleesmengsel op je werkplank en maak je handen nat. Vorm platte gehaktbroodjes. (Met deze hoeveelheid gehakt maak je zeker 4 kleine gehaktbroodjes of 2 grote).
2 plakken kaas, 2 plakken gekookte ham
9
Leg een plak kaas en een plak ham op elk gehaktbroodje. Rol ze op.
10
Leg de gehaktbroodjes in de bruisende boter en laat het vlees korsten. Laat de broodjes zo’n 3 tot 4 minuten onaangeroerd in de pan liggen en draai ze dan pas om. Houd in de gaten dat de boter niet verbrandt. Voeg indien nodig een klontje koude boter toe.
11
Schuif de gehaktbroodjes vervolgens in de hete oven en laat ze gedurende 15 minuten verder garen.
1 kropsla
12
Scheur de kropsla in stukken. Was de blaadjes en laat uitlekken in een vergiet.
13
Giet de aardappelen af.
0,25 bosjes peterselie, Bieslook
14
Meng de sla voorzichtig onder de gemarineerde uiringen. Snipper de peterselie en bieslook fijn en doe ze erbij.
slaolie, peper, grof zout
15
Besprenkel met een scheutje slaolie en breng de salade verder op smaak met peper en een snuif grof zout.
mosterd
16