Instructies
4 personen
De bolognesesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
600 g gemengd gehakt
2
Bak het gehakt in de olie.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.
4
Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.
100 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree
6
Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.
0,1 l rode wijn
7
Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, tijm, gedroogde oregano, paprikapoeder
8
Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata
9
Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.
400 g penne
10
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.
De kaassaus
30 g boter, 40 g bloem
11
Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,7 l melk
12
Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.
100 g emmentaler
13
Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.
peper, zout, nootmuskaat, limoensap
14
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
16
Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.
17
Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.
18