Profielfoto

Pasta bolognese met kaassaus

Dagelijkse kost
Pasta bolognese met kaassaus (thumbnail)Pasta bolognese met kaassaus
Pasta bolognese met kaassaus (thumbnail)Pasta bolognese met kaassaus

Instructies

4 personen

De bolognesesaus

olijfolie
1

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.

600 g gemengd gehakt
2

Bak het gehakt in de olie.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3

Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.

4

Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.

2 teentjes Look
5

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.

100 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree
6

Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.

0,1 l rode wijn
7

Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.

1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, tijm, gedroogde oregano, paprikapoeder
8

Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.

400 g Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata
9

Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.

400 g penne
10

Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem
11

Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,7 l melk
12

Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.

100 g emmentaler
13

Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.

peper, zout, nootmuskaat, limoensap
14

Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.

Afwerken en serveren

15

Verwarm de ovengrill.

16

Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.

17

Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.

18

Gratineer onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op komt.