Profielfoto

Madras curry met kip en saag paneer

Dagelijkse kost
Madras curry met kip en saag paneer (thumbnail)Madras curry met kip en saag paneer
Madras curry met kip en saag paneer (thumbnail)Madras curry met kip en saag paneer

Instructies

4 personen

Madras curry met kip en saag paneer

arachideolie
1

Verwarm een flinke scheut olie in een kookpot.

3 ajuinen
2

Pel en snipper de uien. Houd de helft apart. Stoof de andere helft in de olie.

3 teentjes Look
3

Kneus en pel 2/3 van de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe ze bij de ui.

4 g gember, 0,5 chilipeper
4

Schil en rasp de gember. Snipper de chilipeper met de zaadjes fijn. Doe de gember en chili bij de uien met knoflook.

5

Verwarm een scheut arachideolie in een pan.

600 g kipfilets, zout
6

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout. Bak de kippenblokjes in de olie.

1 el currypoeder, 2 tl kurkuma, 800 g tomaten, 3 el madras curry
7

Kruid de gestoofde uien met currypoeder en kurkuma. Doe er de tomatenblokjes en de madras curry bij.

8

Voeg er de gebakken kippenblokjes (zonder de vetstof) aan toe.

400 ml kokosmelk
9

Giet de kokosmelk in de kookpot en breng aan de kook. Laat rustig pruttelen op een zacht vuur.

250 g rijst
10

Kook de rijst gaar in gezouten water.

11

Doe een scheut arachideolie in een pan met antiaanbaklaag.

200 g paneer
12

Snijd de paneer in blokjes en bak ze in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

13

Stoof de apart gehouden ui in de pan van de paneer. Kneus en pel de resterende knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe bij de ui.

2 tomaten, 1 snuifje komijnpoeder, chilipoeder, 1 tl sesamzaadjes
14

Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de ui. Kruid met een flinke snuif komijn, kurkuma, zout en chilipoeder. Doe er de sesamzaadjes bij.

200 g spinazie
15

Spoel de spinazie en snijd hem wat kleiner. Laat mee stoven in de pan en voeg eventueel een scheutje water toe. Doe er de gebakken paneer bij.

4 el Yoghurt, koriander
16

Serveer de curry met de saag paneer en de rijst. Werk af met een lepel yoghurt en wat verse koriander.