Instructies
4 personen
4 braadworsten
1
Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 ajuinen, 1 klont boter
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de uien in halve ringen en stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
1 teentje Look, tijm
4
Breng de stovende ui op smaak met een geperst teentje look en enkele fijngehakte takjes tijm.
2 el Luikse stroop, 3 el Picklessaus, 1 scheutje Water, 1 scheutje Oxo, laurierblaadjes
5
Voeg er de Luikse stroop, de pickles, een scheut water en een scheut Oxo bij. Laat het geheel inkoken met enkele blaadjes laurier.
1 klont boter
6
Bak de worsten in een pan met boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 eierdooier, zout
7
Giet de aardappelen af en voeg er melk, boter en een eigeel aan toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met zout.
1 bosje Waterkers
8
Meng er tenslotte de waterkers onder.
9