Instructies
4 personen
1 ui, 1 ei, 80 g paneermeel, 1 takje krulpeterselie, 800 g gemengd gehakt, 1 snuifje nootmuskaat
1
Snipper de ui fijn en meng ze met het ei, paneermeel en wat fijngesnipperde peterselie onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 scheutje arachideolie
2
Vorm een gehaktbrood en kleur het aan alle kanten in arachideolie op een zacht vuur.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,5 Witte kolen, 1 klont boter
4
Snipper de witte kool fijn en stoof hem aan in boter met een flinke scheut water. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
5
Voeg wat boter toe aan het gehaktbrood en zet een deksel op de pan. Laat het nog een 20-tal minuten garen.
60 g boter, 80 g bloem
6
Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem toe en meng tot een roux.
0,4 l melk
7
Giet de melk en het kookvocht van de witte kool al roerend bij de roux en breng de saus aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 1 el mosterd, citroensap
8
Meng er de gemalen kaas onder en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een beetje mosterd en citroensap.
9
Meng de kaassaus onder de witte kool.
10