Instructies
4 personen
2 Wortels, 4 stengel selder, 2 stengel prei, 3 ajuinen, 3 teentjes Look, 1 kip
1
Spoel de wortel, selder en prei, snijd ze grof en doe ze in een grote pot met water. Pel de uien, snijd ze grof en voeg ze toe. Voeg de look en de kruiden toe en breng de bouillon aan de kook. Leg de kip er vervolgens in en laat een uur zachtjes garen.
1 een klont boter, 1 champignons, 1 teentje Look, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Laat in een grote pan een klont boter smelten, snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Pel de look, snipper hem fijn en voeg hem toe. Kruid met peper en zout.
300 g gehakt, 1 el paneermeel, 1 eierdooier, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
3
Doe het gehakt met een dooier, het paneermeel, peper en zout in de keukenmachine en laat het even draaien.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
4
Schep een pollepel van de bouillon in een kleiner pannetje en houd warm. Rol kleine balletjes (1 cm ø) van het gehakt en pocheer ze in de hete bouillon.
5
Verwarm de oven voor tot 180 °C en de friteuse tot 175 °C.
2 vellen bladerdeeg, 1 eierdooier
6
Maak ondertussen koekjes van het bladerdeeg. Steek per gebakje een zestal ringen uit het vel bladerdeeg. Gebruik hiervoor een grote dresseerring. Steek uit vier van elke zes lapjes een rondje met behulp van een kleinere dresseerring. Bouw elk kuipje op: onderaan een ronde lap, daarboven vier ‘ringen’ van bladerdeeg, en bovenaan opnieuw een ronde lap. Lijm alle onderdelen aan elkaar met een laagje losgeklopte dooier. Strijk ook eigeel over de bovenkant van het gebakje, zodat het glanzend uit de oven komt. Gebruik een borsteltje om handig te werken.
7
Schep de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Giet de bouillon door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 scheutje Room, 0,5 citroenen, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
8
Zet een nieuwe pot op het vuur en laat er de boter voor de saus in smelten. Voeg de bloem toe en meng tot een stevige roux. Laat even bakken tot je een biscuitgeur ruikt. Giet er de gezeefde kippenbouillon bij. Breng al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met een scheut room, citroensap, peper, zout en een snuif nootmuskaat.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
9
Pluk het vlees van de kip. Voeg de balletjes, de kip en de gebakken champignons toe aan de saus en meng alles onder elkaar.
800 g diepvrieskroketten
10
Bak de kroketten in de friteuse.
1 bakje tuinkers
11