Profielfoto

Perzikcrumble met vanille-ijs

Dagelijkse kost
Perzikcrumble met vanille-ijs (thumbnail)Perzikcrumble met vanille-ijs
Perzikcrumble met vanille-ijs (thumbnail)Perzikcrumble met vanille-ijs

Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180°C.

150 g boter, 150 g bloem, 150 g kristalsuiker, 150 g amandelschilfers
2

Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

4 perziken
3

Snijd de ongeschilde perziken in kwarten. Verwijder de steen en snijd ze in blokjes.

2 el Meli Honing, 1 vanillestok
4

Verhit een klontje boter in een pan en bak er de stukjes perzik in. Voeg de honing, de vanillesuiker en de vanillezaadjes toe. Laat enkele minuten stoven maar laat de perzik niet volledig plat worden.

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
5

Stort de gebakken perzik uit in een ovenschaal.

6

Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem, suiker en amandelschilfers. Kneed alles met je handen tot het een kruimelig geheel.

7

Verdeel de crumble over de perziken en bak 25 minuten in een oven op 180°C.

vanille-ijs
8

Serveer de perzikcrumble met een bolletje vanille-ijs.