keyboard_arrow_down
Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas
Dagelijkse kost
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
2 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet de tenen met een mes en doe ze bij de sjalotten.
2 venkelknollen
4
Snijd de venkelknollen fijn en doe ze bij de sjalotten. Laat ze even mee stoven.
1 scheutje Ricard, 1 scheutje witte wijn, tijm, laurier
5
Deglaceer de groenten met Ricard en witte wijn. Doe de tijm en laurier bij de groenten. Laat het vocht volledig inkoken.
lightbulb_outline
TIP
De alcohol verdampt volledig. Je behoudt alleen de anijssmaak.
500 g macaroni
6
Kook intussen de macaroni gaar in gezouten water.
lightbulb_outline
TIP
Kook de pasta 1 minuut minder lang als op de verpakking is aangegeven. Dan is hij perfect al dente.
0,2 l Room, 150 g roomkaas, pepers, zout, 1 Steranijs
7
Doe de room en de kruidenkaas bij de groenten. Kruid met peper, zout en steranijs. Laat verder garen onder deksel.
1 bosje dille
8
Snipper de dille.
9
Doe een lepel van het kookvocht van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en roer hem door de saus.
lightbulb_outline
TIP
Het zetmeel in het kookwater laat de saus glanzen en geeft wat extra binding.
10
Haal de tijm, laurier en steranijs uit de pasta.
600 g gerookte zalm
11
Snijd de zalm in reepjes.
12
Werk de pasta af met gesnipperde dille en reepjes gerookte zalm.