Instructies
4 personen
Het deeg
500 g bloem, 270 ml Water, 1 pakje verse gist, 4 el olijfolie, 10 g zout, 10 g witte suiker
1
Doe de bloem voor het deeg in een kom en voeg er de suiker, de gist en de olie aan toe. Nadien voeg je het zout toe. Giet het water erbij en laat de machine 10 minuten draaien tot je een elastisch deeg hebt. Dek vervolgens het deeg af met een handdoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
TIPMaak intussen de verse tomatensaus
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Klop de lucht uit het deeg, verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak twee bollen van het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen.
polenta
3
Strooi wat polenta op je werkvlak. Duw de deegbol met je handpalm open tot een ronde pizzabodem.
De saus
1 ajuin, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de ui, snijd ze in stukken en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe. Snijd de ansjovis fijn en stoof mee aan. Voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 snuifje grof zout, 1 flinke snuif chiliflakes, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, 4 tomaten
5
Snijd de tomaten in grove stukken, strooi er wat grof zout en chiliflakes over en voeg ze toe. Voeg de overige kruiden toe. Laat de saus rustig inkoken onder een deksel.
6
Duw de grove tomatensaus door de passe-vite en vang ze op in een kom. Laat de saus even afkoelen en kruid ze eventueel wat bij met extra chiliflakes en zout.
TIPJe kan ook een fles passata gebruiken en deze zelf bijkruiden.
Afwerken en serveren
7
Laat de oven en de pizzasteen voorverwarmen tot 250 °C.
400 g Boulogneworst, 1 bakje troskerstomaat, 100 g Rucola
8
Snijd de Boulogneworst in fijne reepjes en de kerstomaten in twee. Spoel de rucola onder koud water en laat uitlekken.
handvol Mozzarella
9
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de pizza. Strooi er redelijk wat gemalen mozzarella over, gevolgd door de fijngesneden Boulogneworst en de gehalveerde tomaten.
10
Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
200 g gezouten ricotta
11