Instructies
4 personen
De tartaar
1 Rode bieten
1
Kook de rode biet ongeschild in water. Laat goed afkoelen. (Dit kan je op voorhand doen.)
2
Schil de gare rode biet, snij ze grof en pureer de stukken in de blender.
4 augurken, 1 tl kappertjes, 1 ui, 4 el peterselie
3
Hak de augurken, de kappertjes, de ajuin en de peterselie fijn.
1 tl Engelse saus, tabasco, 1 el mayonaise, 1 tl Witte wijnazijn, 4 el peterselie
4
Meng de Engelse saus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet.
peper, zout
5
Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
De saus
1 tl mierikswortel, 2 el Zure room, 1 scheutje citroensap
6
Meng de zure room, de mierikswortel en het citroensap samen.
peper, zout
7
Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
150 g palingen
8
Snij de gerookte paling in gelijke stukken, ter grootte van een dobbelsteen.
0,5 groene appels
9
Schil de appel en snij de vrucht in kleine plakjes. Steek er rondjes uit met de kleine dresseerring.
10
Vorm met twee koffielepels quenelles van tartaar.
Walnotenolie
11