Profielfoto

filopakketjes met krab en seldersla

Dagelijkse kost
filopakketjes met krab en seldersla (thumbnail)filopakketjes met krab en seldersla
filopakketjes met krab en seldersla (thumbnail)filopakketjes met krab en seldersla

Instructies

4 personen
0,3 l melk, 200 g garnalenkopjes (diepvries), 1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 3 blaadjes laurier, tijm
1

Breng de melk met de garnaalkoppen, een snuif zout, een snuif cayennepeper, de steranijs, de laurier en de tijm aan de kook en laat een tiental minuten zachtjes koken.

80 g boter, 80 g bloem
2

Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3

Meng tot een stevige roux.

4

Giet de garnalenmelk door een zeef bij de roux en breng aan de kook.

De zestes en het sap van een citroen
5

Rasp er de zestes van een halve citroen bij.

250 g krabvlees
6

Meng het krabvlees onder het beslag.

7

Laat het beslag afkoelen.

2 Sjalotten, 4 groene selder (liefst de binnenkant)
8

Snij de sjalot en de selder fijn en doe ze in een kom.

1 dragon
9

Snipper de dragon fijn en doe hem erbij.

1 scheutje Witte wijnazijn, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10

Breng op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.

1 eierdooier
11

Kluts de dooier met een scheut water los.

1 filodeeg
12

Leg een vel filodeeg op je plank en schep een hoopje vulling onderaan in het midden.

13

Strijk de randen in met ei.

14

Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen toe ( tot aan de vulling ) en plooi dan de onderkant over de vulling.

15

Strijk de randen weer in en rol het filodeeg zoals een loempia op.

16

Bak de pakketjes in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

17

Schep wat seldersalsa op een bord en leg er enkele rolletjes op.

1 takje kervel
18

Werk af met wat kervel.