Instructies
4 personen
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10