Instructies
4 personen
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10