Instructies
4 personen
Voorbereiding
150 g zilveruitjes
1
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 160 °C.
1 ui, 1 scheutje azijn
3
Snijd de ui in ringen en sprenkel er wat azijn over.
4
Snijd de aardappelen in frieten en pocheer ze ongeveer 4 minuten in het frietvet.
5
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
Bereiding
6
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel
7
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom en kruid met peper en zout.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 bosje Peterselie, 1 Sjalotten
8
Snipper de peterselie en de sjalot fijn en meng ze onder het gehakt.
4 sneetjes rosbief (rauwe)
9
Kruid de plakken rosbief met peper en zout, verdeel het gehakt in vier gelijke porties en wikkel het gehakt in de lapjes rosbief.
4 plakjes vet (of lardo)
10
Leg over elke pakketje een lapje vet of wikkel ze in een plak lardo en bind de blinde vinken op met keukentouw.
11
Kleur de blinde vinken in boter met een scheutje arachideolie. Leg ze daarna in een ovenschaal en gaar de blinde vinken verder in de oven gedurende 12 minuten.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
12
Snijd het spek in reepjes en de champignons in vier en bak ze in de pan van de blinde vinken.
2 teentjes Look
13
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Plet de look en voeg hem toe.
1 takje rozemarijn, 1 laurier, 0,3 l rode wijn
14
Doe er een tak rozemarijn en blaadjes laurier bij en blus met de rode wijn. Kruid met een snuifje zout en flink wat peper.
0,3 l bruine fond
15
Laat de wijn inkoken en voeg de bruine fond toe. Laat het geheel nog even zachtjes koken.
1 kropsla
16
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de ui.
1 bosje Bieslook, 1 flinke scheut Witte wijnazijn (en wat slaolie)
17
Snipper wat bieslook en voeg hem toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut olijfolie toe en meng de sla.
18
Bak de frieten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
19