Instructies
4 personen
4 kippenbouten
1
Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.
olijfolie, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 1 el Meli Honing, 1 snuifje ras el hanout
2
Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
olijfolie, zout, cayennepeper
3
Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.
1 ajuin, Wortels
4
Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken.
5
Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in.
1 duim gember, 1 teentje Look
6
Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine.
1 rode puntpaprika, 1 courgette
7
Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma
8
Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma.
1 blik gepelde tomaten
9
Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten.
1 blik Kikkererwten
10
Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine.
tijm, laurierblaadjes
11
Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is.
koriander
12