Profielfoto

Amandelbiscuit met witte chocolademousse, bloedappelsien en siroop van hibiscus

Dagelijkse kost
Amandelbiscuit met witte chocolademousse, bloedappelsien en siroop van hibiscus (thumbnail)Amandelbiscuit met witte chocolademousse, bloedappelsien en siroop van hibiscus
Amandelbiscuit met witte chocolademousse, bloedappelsien en siroop van hibiscus (thumbnail)Amandelbiscuit met witte chocolademousse, bloedappelsien en siroop van hibiscus

Instructies

4 personen

De amandelbiscuit:

1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

4 eierdooiers, 100 g suiker
2

Klop de dooiers met de suiker tot ruban.

200 g Witte amandelen
3

Mix de amandelen fijn en wissel de klopper met de ‘K’.

110 g bloem, 130 g malse boter, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
4

Voeg het amandelpoeder, een snuif zout, de boter, de bloem en het bakpoeder toe. Laat de machine even draaien.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 eiwitten, 100 g suiker
5

Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en spatel de meringue onder het beslag.

6

Vet een cakevorm in, bestuif hem met bloem en stort het beslag in de vorm.

7

Bak de biscuit 40 minuten in een oven van 175 °C. Laat daarna afkoelen.

De witte chocolademousse:

1 gelatine
8

Laat de gelatine weken in koud water.

200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
9

Smelt de chocolade met een scheut melk en een scheut Grand Marnier au bain-marie.

3 eiwitten, 175 ml Room
10

Klop de eiwitten stijf en klop de room half op tot yoghurtdikte.

11

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de gesmolten chocolade.

12

Spatel de eiwitten en de half opgeklopte room onder de chocolade en laat de mousse opstijven.

De bloedappelsien en de siroop van hibiscus:

20 g hibiscus (geweekt in 2 dl heet water)
13

Laat de gedroogde hibiscus weken in heet water.

3 bloedappelsienen
14

Snijd de appelsienen à vif en pers het sap bij de hibiscus.

4 el suiker
15

Voeg de suiker toe, giet het vocht door een zeef, laat het voor de helft inkoken en laat afkoelen.

Afwerking:

80 g amandelschilfers
16

Rooster de amandelschilfers in een droge pan en laat ze afkoelen.

2 el Grand Marnier (om de biscuit mee in te zetten)
17

Snijd een plak van de biscuit, haal er een cirkel uit en dep hem in met wat Grand Marnier.

18

Schep er een quenelle van de chocolademousse op en leg er enkele partjes appelsien bij. Werk af met de siroop en wat amandelschilfers.