American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

Jeroen Meus
American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas
American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

Instructies

4 personen

De muffins

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

300 g bloem, 1 snuifje zout, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
2

Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.

100 g platte kaas, 100 ml melk, 2 eieren
3

Meng de plattekaas, de melk en de eieren in een ander mengkom. Meng de natte ingrediënten al even onder elkaar.

4

Neem de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een papieren bodempje.

200 g bosbessen
5

Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Werk af met de bosbessen.

6

Schep het beslag in de bakvormen en schuif de bakvormen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.

7

Haal de muffins uit de oven en serveer op een bord.

De American pancakes

2 bananen, 50 g boter
8

Snijd de bananen in stukken. Smelt de boter in een steelpannetje.

200 ml melk, 1 ei, 200 g bloem, 2 dopje vanille-extract, kristalsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9

Doe de bananen met de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de gesmolten boter, het vanille-extract, de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout in de beker van de blender.

10

Mix het geheel grondig tot een glad beslag.

11

Bak kleine, dikke pannenkoeken van het beslag.

1 banaan, platte kaas, esdoornsiroop
12

Serveer een pannenkoek op een bord en leg er de stukjes banaan en een toefje plattekaas op. Werk af met de golden syrup.