Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes

Dagelijkse kost
Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes (thumbnail)Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes
Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes (thumbnail)Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes

Instructies

4 personen
500 g krielaardappelen
1

Kook de krieltjes gaar in gezouten water.

4 kalfsvlees (dunne plakjes), 8 plakjes Gandaham, 1 takje Salie
2

Leg een plakje kalfsvlees op je plank en leg er een plakje ham op, gevolgd door een blaadje salie. Prik de salie en de ham op het kalfsvlees met een tandenstoker. Doe hetzelfde met de andere plakken kalfsvlees.

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
2 el bloem
3

Wikkel de plakken door de bloem.

4

Bak de gepaneerde kalfslapjes in boter met een scheutje olie.

1 broccolini
5

Leg de broccolini mee in het kookwater van de aardappelen.

6

Haal het vlees uit de pan en hou het even apart.

100 g boter, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Marsala
7

Voeg de extra boter toe aan de pan en blus met de witte wijn en de marsala.

1 halve citroen (sap)
8

Pers er het citroensap bij.

400 g oesterzwammen
9

Smelt boter in een andere pan. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter.

1 teentje Look, 1 Sjalotten
10

Plet de look. Snijd de sjalot in repen. Voeg ze allebei toe. Kruid met peper en zout.

11

Giet de aardappelen en de broccolini af en laat ze meebakken met de oesterzwammen.

12

Kruid de saus met peper en zout. Leg de gebakken plakjes kalfsvlees in de saus.

13

Schep de gebakken groenten en aardappelen op een groot bord, strooi er wat fijngesneden salie over en werk af met een likje olijfolie.

14

Haal de tandenstokers uit het vlees en leg een plak op een bord. Lepel de saus over het vlees.