Instructies

4 personen

Bouillon

4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1

Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.

1 boerderij kip
2

Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.

Vol-au-vent

1.000 g frietaardappelen
3

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4

Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5

Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.

1 bladerdeeg
6

Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.

1 eierdooier, 1 scheutje melk
7

Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.

8

Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.

60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9

Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.

1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10

Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

11

Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.

kervel
12

Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.