keyboard_arrow_down
Panna cotta van kokos met ananassalade
Dagelijkse kost
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
De panna cotta
0,5 l kokosmelk, 0,1 l melk, 2 limoenblaadjes, 30 g vanillesuiker, 15 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 3 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
2
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
lightbulb_outline
TIP
Kaffir is typisch voor de Thaise keuken. Je kunt kaffir of limoenblaadjes gedroogd of ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt.
3
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
4
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
5
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Ananassalade
1 ananas, 0,25 bosjes Munt
6
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
lightbulb_outline
TIP
Ruik aan de onderkant van de ananas om te weten of hij rijp is.
7
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
8
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.
Afwerken en serveren
9
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Houd ze een paar seconden in heet water en keer ze om op een bord. Laat bij gewone potjes de panna cotta zitten.
10
Geef er de ananassalade bij.