- Snipper de rode kool zeer fijn. Zo zal de groente sneller garen. Jeroen raspt de groente meestal.
- Stoof de rode kool eerst aan in hete vetstof en laat daarna verder garen op een zacht vuur.
- Sprenkel een scheutje natuurazijn over de rode kool. Dit zorgt ervoor dat de mooie, paarse kleur behouden blijft.
- Wil je rode kool bijzoeten, maar niet met het klassieke schepje suiker? Voeg dan een lepel bessenconfituur of appelstroop toe. Een scheutje sinaasappelsap zorgt tegelijk voor extra scherpte.
- Stoof de rode kool eerst kort aan en blus daarna pas met rode wijn. Of probeer deze versie met kriekenbier eens!

- Zet een deksel op de pot om te voorkomen dat de bodem aanbrandt.
- Heb je de rode kool met het deksel op de pot klaargemaakt? Dan blijft er veel kookvocht over. Bind het paarse sap tot een gebonden saus met wat maïzena.
- Je kunt de rode kool ook in een open kookpot, zonder deksel, laten garen. Dan krijg je de dikkere, meer glanzende versie.
- Dreigt je rode kool volledig droog te koken? Zet het vuur zachter en voeg een klein scheutje water toe.
- Voeg je rozijnen toe? Laat ze op voorhand wellen in een kommetje water.
- Doe kruiden zoals kaneelstokjes, bouquet garni, gekneusde jeneverbessen of kruidnagel in een thee-ei en leg dit bij de rode kool in de pot.