Cups, tablespoons en Fahrenheit: alles wat je moet weten om te bakken met Amerikaanse maateenheden

Elke chef gaat z’n mosterd wel eens elders halen, en dan kom je soms andere maateenheden tegen. In Amerikaanse recepten rekenen ze niet in grammen, maar in cups en spreken ze over Fahrenheit in plaats van Celcius. Hoe zorg je er dan voor dat je toch de juiste hoeveelheden afweegt? Dagelijkse kost deed het rekenwerk al voor jou: van cups naar gram, van cups naar ml en van Fahrenheit naar Celcius.

Amerikanen, maar ook veel Canadezen en Australiërs, gebruiken inhoudsmaten bij het opstellen van recepten. Ze werken met cups, tablespoons en teaspoons. Het omzetten naar gewicht, zoals wij dat gewoon zijn in Europa, kan heel omslachtig zijn. Een cup rijst zal bijvoorbeeld meer wegen dan een cup bloemsuiker. Om het jezelf makkelijk te maken kan je een setje Amerikaanse maatkopjes en lepels in huis halen. Al kan het ook anders …

Bakoverzicht met Amerikaanse maateenheden

Vertrouw je toch liever op je keukenweegschaal zoals Jeroen? In dit handige bakoverzicht met Amerikaanse maateenheden hebben wij de rekensommen voor jou al opgelost. Check de lijst met droge ingrediënten (cups naar gram), vloeistoffen (cups naar ml) en temperaturen (Fahrenheit naar Celcius) hier:

VRT

Druk jouw omrekentabel hier af

Klik hieronder op 'Download' om de tabel af te drukken. Zo heb je dit handige overzicht altijd bij de hand tijdens het bakken.
basiskennis Created with Sketch.

Basiskennis