5 x alcoholvrije drankjes om te klinken op Tournée Minérale

Tourneé Minérale daagt iedereen uit een maand geen alcohol te drinken. Niet alleen je hoofd en weegschaal, maar ook je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Dagelijkse kost biedt je 5 simpele cocktailvervangers aan. Zo kan je ook zonder alcohol meegenieten van een toffe avond met vrienden of familie.

1. Gember mocktail

Ben jij geen zoetebek? Dan hebben wij voor jou het perfecte, alcoholvrije alternatief. Deze verfrissende mocktail op basis van gember en citroen moet je zeker geproefd hebben in de alcoholvrije maand.

2. Whiskey cocktail zonder whiskey

Een unieke combinatie van appelsap, clementines, kaneel en munt die je zeker geproefd moet hebben. Laat de toegevoegde suikers achterwege en ga voor een 100% natuurlijk en kruidig aperitiefdrankje.

3. Aardbeien en frambozen mocktail

Hou jij eerder van een heerlijk zoete zomerse cocktail met aardbei of framboos? Dan houden zelfs de wintermaanden jou niet tegen. Jeroen maakte een aardbei mocktail zonder bruis en een mocktail van frambozen en blauwe bessen met bruis.

4. Peer-bes-mandarijn smoothie

Liever een drankje dat je maag meer vult? Dan overtuigt deze gezonde smoothie je er zeker van dat geen alcohol drinken ook reuzefijn kan zijn.

5. Fruitige ice-tea

De basis van deze ice-tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. Heerlijk om te serveren met wat zoute nootjes, toastjes of chips erbij!

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie