4 handige nieuwigheden in de keuken van Dagelijkse kost

In de zoektocht naar een keuken met een huiselijk karakter, natuurlijke materialen en zachte kleuren kwam Jeroen terecht bij keukenfabrikant Dovy Keukens. Naast het uiterlijk van de keuken was ergonomie ook een belangrijk aspect binnen het ontwerp. Zeker als je weet dat tijdens de tv-opnames van Dagelijkse kost heel veel handelingen elkaar snel opvolgen. En hoe maak je een keuken gebruiksvriendelijk? Door te letten op de details. Ontdek met welke handige toepassingen Dovy erin slaagde een keuken op maat van Jeroen te bouwen.

1. Veel werkruimte tussen spoelbak en kookfornuis

Tussen het kookfornuis aan de ene kant van het eiland en de kokendwaterkraan aan het andere eind heeft Jeroen een grote voorbereidingszone voorzien. Die extra ruimte is de ideale plek om ingrediƫnten voor te bereiden of groenten te snijden, zonder dat iets of iemand hem ook maar in de weg staat.

2. Kookgerief binnen handbereik dankzij open regalen 

Jeroen heeft graag alles dicht bij de hand tijdens het koken en presenteren. Daarom gaf hij het ontwerpteam van Dovy de opdracht om veel open kasten te voorzien. Op het keukeneiland is er een open regaal dat ruimte biedt aan het dagelijks servies. Op andere plaatsen vormen de open regalen als het ware een etalage waar Jeroen zijn persoonlijke spullen een prominente plaats kan geven. Onder andere zijn kookboeken en retro weegschaal kregen er een mooi plekje. Ander gerief kan hij opbergen in de ruime bestekkladen en diepe pottenladen

VRT

3. Een werkblad op maat

Jeroen koos voor een werkblad van 8 cm dik in stootvast en krasbestendig composiet. De hoogte van het werkblad is bepaald op exact op 93 cm, perfect aangepast aan Jeroens lichaamslengte. Ook de warmeluchtoven en stoomoven zijn op werkhoogte ingebouwd. Dat is veel makkelijker en veiliger om bijvoorbeeld een warme schotel uit de oven te halen.

4. Slim weggewerkte stopcontacten

Jeroen gebruikt bijna dagelijks een mixer, een keukenblender of andere kleine keukentoestellen. Daarbij komen stopcontacten rechtstreeks in het werkblad handig van pas. Om zijn aanrecht zo clean mogelijk te houden, koos Jeroen ervoor om de stopcontacten aan de achterzijde in plaats van de bovenkant van het vrijstaande kookeiland te installeren.

kookmateriaal Created with Sketch.

Kookmateriaal