Dit artikel is gesponsord door Dovy Keukens.
1. Veel werkruimte tussen spoelbak en kookfornuis
Tussen het kookfornuis aan de ene kant van het eiland en de kokendwaterkraan aan het andere eind heeft Jeroen een grote voorbereidingszone voorzien. Die extra ruimte is de ideale plek om ingrediƫnten voor te bereiden of groenten te snijden, zonder dat iets of iemand hem ook maar in de weg staat.
2. Kookgerief binnen handbereik dankzij open regalen
Jeroen heeft graag alles dicht bij de hand tijdens het koken en presenteren. Daarom gaf hij het ontwerpteam van Dovy de opdracht om veel open kasten te voorzien. Op het keukeneiland is er een open regaal dat ruimte biedt aan het dagelijks servies. Op andere plaatsen vormen de open regalen als het ware een etalage waar Jeroen zijn persoonlijke spullen een prominente plaats kan geven. Onder andere zijn kookboeken en retro weegschaal kregen er een mooi plekje. Ander gerief kan hij opbergen in de ruime bestekkladen en diepe pottenladen.
3. Een werkblad op maat
Jeroen koos voor een werkblad van 8 cm dik in stootvast en krasbestendig composiet. De hoogte van het werkblad is bepaald op exact op 93 cm, perfect aangepast aan Jeroens lichaamslengte. Ook de warmeluchtoven en stoomoven zijn op werkhoogte ingebouwd. Dat is veel makkelijker en veiliger om bijvoorbeeld een warme schotel uit de oven te halen.
4. Slim weggewerkte stopcontacten
Jeroen gebruikt bijna dagelijks een mixer, een keukenblender of andere kleine keukentoestellen. Daarbij komen stopcontacten rechtstreeks in het werkblad handig van pas. Om zijn aanrecht zo clean mogelijk te houden, koos Jeroen ervoor om de stopcontacten aan de achterzijde in plaats van de bovenkant van het vrijstaande kookeiland te installeren.