3 tips bij het kiezen van nieuwe keukenkasten die praktisch én mooi zijn

Heb je plannen voor nieuwe keukenkasten of een volledig nieuwe keuken? Je keuken draait om meer dan looks alleen. Wat is de beste materiaalkeuze voor je keukenkasten? Waar let je best op bij de afwerking? Welke scharnieren kies je? Als je net zoals Jeroen doordachte keuzes wil maken voor keukenkasten die oerdegelijk én ook nog eens mooi zijn, lees dan zeker verder.

Tip 1: Ga voor een krasvrije binnenafwerking met glanzend laminaat

Net zoals een werkblad van composiet is ook de binnenkant van een keukenkast zeer robuust. Dovy Keukens werkt als enige keukenfabrikant alle legplanken en de binnenkant van alle kasten af met glanzend laminaat omdat het stoot- en krasvrij blijft. Voor deuken of krassen hoef je dus niet meer te vrezen bij het in- en uitladen van je potten of servies.

Er is nog goed nieuws: glanzend laminaat is heel makkelijk te reinigen. We weten allemaal hoe lastig het is om de keukenkasten uit te kuisen, toch? Dankzij glanzend laminaat is dat klusje zo gepiept en blijven je keukenkasten binnenin veel langer mooi.

VRT

Tip 2: Lang zullen ze leven … die dikke kastdeuren

Een keuken die zo intensief gebruikt wordt als de keuken van Dagelijkse kost, door Jeroen én de voltallige crew, kan maar beter tegen een stootje. We waren niet de eersten met de vraag naar een ‘oerdegelijke’ constructie. Daarom introduceerde Dovy Keukens in 2017 al kastdeuren van 24 mm dik. Dat klinkt niet zo bijzonder. Toch is het zo’n 4 mm dikker dan de standaarddikte, en dat is uniek in België. Het verschil in uitstraling en stevigheid is immens. Voor een complete, en stevige afwerking van de kastdeuren zijn er ook aangepaste scharnieren.

VRT

Tip 3: Win aan comfort in de keuken met gedempte scharnieren voor deuren en lades

Klinkt het geluid van een hard dichtslaande kastdeur je als muziek in de oren? Nee, dat dachten we al, en de stielmannen bij Dovy Keukens dachten hetzelfde. Daarom zijn de keukenkasten uitgerust met Blumotion-scharnieren. Dit innovatieve dempingssysteem zorgt voor een zachte en geruisloze sluiting van kastdeuren en lades. Dankzij Blumotion-scharnieren kan je kastdeuren trouwens ook makkelijk verstellen.

Voor fronten zonder grepen is er tip-on Blumotion. Daarmee kun je kastdeuren en lades zachtjes openen met een licht duwtje ertegen. Ook heel handig als je je handen vol hebt met die warme ovenschotel en je de kast enkel nog kan bereiken met je elleboog bijvoorbeeld. Herkenbaar? Dan is dit dempingssysteem een goede keuze voor jou.

VRT
nieuws Created with Sketch.

Nieuws