Kalfsfricassee met gehaktballetjes en krieltjes
Kalfsfricassee met gehaktballetjes en krieltjes
Kalfsfricassee met gehaktballetjes en krieltjes
Kalfsfricassee met gehaktballetjes en krieltjes
Ingrediënten
4 personen
Kalfsstoofvlees
500 g
Kalfsgehakt
250 g
Ajuin
1
Zilveruitjes
5
Kalfsfond
400 ml
Tijm (vers)
4 takjes
Laurierblaadje
1
Bladpeterselie
2 el
Champignons
350 g
Wortelen
4
Room
200 ml
Citroenvoor het sap
1
Krielaardappelen
700 g
Bloem
Boter
1 el
Olijfolie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Snijd de ui in partjes. Pel de rode zilveruitjes en snijd ze middendoor.
2
Verwarm de olijfolie met de boter in een stoofpot. Fruit de ui en zilveruitjes glazig. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout. Laat het vlees dichtschroeien. Bestuif met het bloem en schep alles goed om.
3
Snijd de wortelen in schuine plakken.
4
Bevochtig met de kalfsfond en voeg de wortelen, tijm en laurier toe. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
5
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
6
Rol ondertussen balletjes van het kalfsgehakt en kook ze gaar in licht gezouten water.
7
Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Doe ze bij de stoofpot samen met de gekookte balletjes en laat nog 10 minuten mee sudderen.
8
Giet de room erbij. Voeg naar smaak citroensap toe.
9
Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.
10
Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.
11
Werk het stoofpotje af met de peterselie en serveer met de krieltjes.
1
Snijd de ui in partjes. Pel de rode zilveruitjes en snijd ze middendoor.
2
Verwarm de olijfolie met de boter in een stoofpot. Fruit de ui en zilveruitjes glazig. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout. Laat het vlees dichtschroeien. Bestuif met het bloem en schep alles goed om.
3
Snijd de wortelen in schuine plakken.
4
Bevochtig met de kalfsfond en voeg de wortelen, tijm en laurier toe. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
5
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
6
Rol ondertussen balletjes van het kalfsgehakt en kook ze gaar in licht gezouten water.
7
Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Doe ze bij de stoofpot samen met de gekookte balletjes en laat nog 10 minuten mee sudderen.
8
Giet de room erbij. Voeg naar smaak citroensap toe.
9
Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.
10
Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.
11
Werk het stoofpotje af met de peterselie en serveer met de krieltjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Kalfsstoofvlees
500 g
Kalfsgehakt
250 g
Ajuin
1
Zilveruitjes
5
Kalfsfond
400 ml
Tijm (vers)
4 takjes
Laurierblaadje
1
Bladpeterselie
2 el
Champignons
350 g
Wortelen
4
Room
200 ml
Citroenvoor het sap
1
Krielaardappelen
700 g
Bloem
Boter
1 el
Olijfolie
Peper
Zout
Kalfsfricassee met gehaktballetjes en krieltjes
Kalfsfricassee met malse stukjes vlees, balletjes en champignons, die maak je met dit recept. Genieten maar!Instructies
1
Snijd de ui in partjes. Pel de rode zilveruitjes en snijd ze middendoor.
2
Verwarm de olijfolie met de boter in een stoofpot. Fruit de ui en zilveruitjes glazig. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout. Laat het vlees dichtschroeien. Bestuif met het bloem en schep alles goed om.
3
Snijd de wortelen in schuine plakken.
4
Bevochtig met de kalfsfond en voeg de wortelen, tijm en laurier toe. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
5
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
6
Rol ondertussen balletjes van het kalfsgehakt en kook ze gaar in licht gezouten water.
7
Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Doe ze bij de stoofpot samen met de gekookte balletjes en laat nog 10 minuten mee sudderen.
8
Giet de room erbij. Voeg naar smaak citroensap toe.
9
Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.
10
Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.
11
Werk het stoofpotje af met de peterselie en serveer met de krieltjes.