Mini-loempia met varkensvlees
Mini-loempia met varkensvlees
Mini-loempia’s maken met oosterse invloeden én vlees van bij ons. Het is de ideale match. Tal van ingrediënten die samenkomen tot een grote smaakbom. Puur genieten!
Mini-loempia met varkensvlees
Mini-loempia met varkensvlees
Mini-loempia’s maken met oosterse invloeden én vlees van bij ons. Het is de ideale match. Tal van ingrediënten die samenkomen tot een grote smaakbom. Puur genieten!
Ingrediënten
4 personen
Honing
0,5 tl
Spiering
100 g
Oestersaus
0,5 el
Look
0,5 teentjes
Rode chilipeper
0,5
Ajuin
0,5
Prei
0,5
Witte kolen
25 g
Koriander
1 el
Munt
1 el
Gembergeraspt
0,5 el
Oestersaus
0,5 el
Rijstpapier
4
Arachideolie
Peper
Zout
Sesamolie
1 tl
Vissaus
0,5 tl
Sojasaus
2 tl
Koriander
4 takjes
Munt
2 takjes
Sesamzaadjes
1 el
Wortels
Sambal
0,25 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g spiering, 0,5 rode chilipeper, 0,5 el oestersaus, 0,5 teentjes Look
1
Snijd het vlees fijn en meng er de oestersaus onder samen met de geperste look en fijngesnipperde chilipeper. Laat een half uurtje marineren.
0,5 ajuin, 0,5 prei, 25 g Witte kolen, Wortels
2
Snipper de ui snijd de prei klein en rasp de kool en de wortel fijn.
0,5 el oestersaus, 0,5 el gember (geraspt), 0,5 ajuin, arachideolie
3
Bak het vlees in olie goudbruin. Voeg de ui gember prei wortel en witte kool toe en roerbak 5 minuten.Breng alles op smaak met de oestersaus. Laat de vulling afkoelen en schep er dan de verse kruiden onder.
0,5 tl Vissaus, 1 tl sesamolie, 0,5 tl honing, 2 tl sojasaus, 0,25 tl Sambal
4
Meng alle ingrediënten voor het sausje.
4 rijstpapier
5
Week de rijstvellen een 20-tal seconden in lauwwarm water. Schep op de onderste helft van elk rijstvel een flinke lepel van de vulling. Vouw de onderste rand over de vulling vouw dan de zijkanten naar binnen en rol daarna stevig op van beneden naar boven.
6
Bak de loempia’s in olie rondom goudbruin.
1 el sesamzaadjes, 3,5 takjes koriander, 2 takjes Munt
7
Neem een mooie schaal en leg er enkele takjes verse kruiden in.Schik er de mini-loempia’s op bestrooi met sesamzaadjes en geef er het sausje bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!100 g spiering, 0,5 rode chilipeper, 0,5 el oestersaus, 0,5 teentjes Look
1
Snijd het vlees fijn en meng er de oestersaus onder samen met de geperste look en fijngesnipperde chilipeper. Laat een half uurtje marineren.
0,5 ajuin, 0,5 prei, 25 g Witte kolen, Wortels
2
Snipper de ui snijd de prei klein en rasp de kool en de wortel fijn.
0,5 el oestersaus, 0,5 el gember (geraspt), 0,5 ajuin, arachideolie
3
Bak het vlees in olie goudbruin. Voeg de ui gember prei wortel en witte kool toe en roerbak 5 minuten.Breng alles op smaak met de oestersaus. Laat de vulling afkoelen en schep er dan de verse kruiden onder.
0,5 tl Vissaus, 1 tl sesamolie, 0,5 tl honing, 2 tl sojasaus, 0,25 tl Sambal
4
Meng alle ingrediënten voor het sausje.
4 rijstpapier
5
Week de rijstvellen een 20-tal seconden in lauwwarm water. Schep op de onderste helft van elk rijstvel een flinke lepel van de vulling. Vouw de onderste rand over de vulling vouw dan de zijkanten naar binnen en rol daarna stevig op van beneden naar boven.
6
Bak de loempia’s in olie rondom goudbruin.
1 el sesamzaadjes, 3,5 takjes koriander, 2 takjes Munt
7
Neem een mooie schaal en leg er enkele takjes verse kruiden in.Schik er de mini-loempia’s op bestrooi met sesamzaadjes en geef er het sausje bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden