Ontbijtwafel met spiegeleitje, gedroogde ham en geitenkaas
Ontbijtwafel met spiegeleitje, gedroogde ham en geitenkaas
Ontbijtwafel met spiegeleitje, gedroogde ham en geitenkaas. Dat klinkt niet slecht hé? Dit hartige ontbijt zorgt voor een stevige start van je dag.
Ontbijtwafel met spiegeleitje, gedroogde ham en geitenkaas
Ontbijtwafel met spiegeleitje, gedroogde ham en geitenkaas
Ontbijtwafel met spiegeleitje, gedroogde ham en geitenkaas. Dat klinkt niet slecht hé? Dit hartige ontbijt zorgt voor een stevige start van je dag.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
250 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Melklauw
200 ml
Eieren
4
Gedroogde ham
4 sneetjes
Zachte geitenkaas
1 bol
Waterkers
30 g
Peper
Zout
Verse gist
12,5 g
Waterlauw
200 ml
Eieren
3
Vanillesuiker
8 g
Boter
100 g
Bereiding
1
Los de gist op in het lauw water. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
2
Meng de bloem met de lauwe melk, doe er de gesmolten boter en daarna de eierdooiers bij. Roer glad en voeg er het gistpapje aan toe. Roer weer glad en spatel de eiwitten luchtig door het beslag.
3
Laat afgedekt 20 minuten rijzen op een warme plaats.
4
Bak de wafels in een wafelijzer met grote ruiten mooi goudbruin.
5
Bak 4 spiegeleitjes, kruid ze met peper en zout. Brokkel de geitenkaas in vlokjes.
6
Leg op een wafel een spiegelei, een sneetje ham en wat geitenkaas, werk af met waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding
1
Los de gist op in het lauw water. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
2
Meng de bloem met de lauwe melk, doe er de gesmolten boter en daarna de eierdooiers bij. Roer glad en voeg er het gistpapje aan toe. Roer weer glad en spatel de eiwitten luchtig door het beslag.
3
Laat afgedekt 20 minuten rijzen op een warme plaats.
4
Bak de wafels in een wafelijzer met grote ruiten mooi goudbruin.
5
Bak 4 spiegeleitjes, kruid ze met peper en zout. Brokkel de geitenkaas in vlokjes.
6
Leg op een wafel een spiegelei, een sneetje ham en wat geitenkaas, werk af met waterkers.