Witloof met Gandaham, korst van flandrien en knolselderstoemp
Witloof met Gandaham, korst van flandrien en knolselderstoemp
Witloofrolletjes met gandaham, gegratineerd met een korst van Belgische kaas, stoemp met knolselder en een lichte kaassaus.
Witloof met Gandaham, korst van flandrien en knolselderstoemp
Witloof met Gandaham, korst van flandrien en knolselderstoemp
Witloofrolletjes met gandaham, gegratineerd met een korst van Belgische kaas, stoemp met knolselder en een lichte kaassaus.
Ingrediënten
4 personen
Ganda HamGandaham
8 plakken
Witloof
8 pijltjes
Gerijpte flandrien
100 g
Boter
100 g
Panko
100 g
Loskokende aardappelen
500 g
Knolselders
500 g
Selderijzout
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Boter
1
Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0,4 l
Gemalen kaas
100 g
Citroensap
Nootmuskaat
1 snuifje
Bieslook
1 takje
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de grill van de oven voor.
500 g Loskokende aardappelen, 500 g knolselders
2
Snijd de aardappelen en de knolselder in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
8 pijltjes witloof
3
Laat de witloofpijlen meekoken, tot ze net niet gaar zijn.
100 g gerijpte flandrien, 100 g boter, 100 g panko
4
Doe de kaas met de boter en de panko in de blender en mix ze fijn.
5
Schep de mengeling tussen twee stukken bakpapier en rol het dun uit. Laat even opstijven in de koelkast of de diepvries.
6
Laat het witloof uitlekken en knijp er het meeste water uit.
8 plakken Ganda Ham, 1 snuifje nootmuskaat
7
Gebruik twee plakjes ham per pijltje witloof. Rol het witloof in de ham en bak de rolletjes in boter. Kruid met peper en nootmuskaat en leg ze in een ovenschaal.
1 boter
8
Laat de aardappelen en knolselder uitlekken en voeg er de boter aan toe.
1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
9
Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper, selderijzout en nootmuskaat.
10
Snijd de opgesteven korst van kaas, panko en boter in stukken ter grootte van de witloofrolletjes en leg de plakken op het witloof.
11
Schuif de ovenschaal onder de grill en laat gratineren.
30 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
12
Laat de boter voor de kaassaus smelten en voeg de bloem toe. Giet de melk erbij en breng aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, citroensap
13
Laat de gemalen kaas erin oplossen en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
1 takje Bieslook
14
Schep wat stoemp op een bord en lepel er wat kaassaus over. Werk af met fijngesneden bieslook. Leg er een gegratineerd witloofrolletje bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de grill van de oven voor.
500 g Loskokende aardappelen, 500 g knolselders
2
Snijd de aardappelen en de knolselder in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
8 pijltjes witloof
3
Laat de witloofpijlen meekoken, tot ze net niet gaar zijn.
100 g gerijpte flandrien, 100 g boter, 100 g panko
4
Doe de kaas met de boter en de panko in de blender en mix ze fijn.
5
Schep de mengeling tussen twee stukken bakpapier en rol het dun uit. Laat even opstijven in de koelkast of de diepvries.
6
Laat het witloof uitlekken en knijp er het meeste water uit.
8 plakken Ganda Ham, 1 snuifje nootmuskaat
7
Gebruik twee plakjes ham per pijltje witloof. Rol het witloof in de ham en bak de rolletjes in boter. Kruid met peper en nootmuskaat en leg ze in een ovenschaal.
1 boter
8
Laat de aardappelen en knolselder uitlekken en voeg er de boter aan toe.
1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
9
Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper, selderijzout en nootmuskaat.
10
Snijd de opgesteven korst van kaas, panko en boter in stukken ter grootte van de witloofrolletjes en leg de plakken op het witloof.
11
Schuif de ovenschaal onder de grill en laat gratineren.
30 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
12
Laat de boter voor de kaassaus smelten en voeg de bloem toe. Giet de melk erbij en breng aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, citroensap
13
Laat de gemalen kaas erin oplossen en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
1 takje Bieslook
14
Schep wat stoemp op een bord en lepel er wat kaassaus over. Werk af met fijngesneden bieslook. Leg er een gegratineerd witloofrolletje bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Witloof
8 pijltjes
Ganda HamGandaham
8 plakken
Gerijpte flandrien
100 g
Boter
100 g
Panko
100 g
Loskokende aardappelen
500 g
Knolselders
500 g
Selderijzout
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Boter
1
Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0,4 l
Gemalen kaas
100 g
Citroensap
Nootmuskaat
1 snuifje
Bieslook
1 takje
Witloof met Gandaham, korst van flandrien en knolselderstoemp
Witloofrolletjes met gandaham, gegratineerd met een korst van Belgische kaas, stoemp met knolselder en een lichte kaassaus.Instructies
1
Verwarm de grill van de oven voor.
500 g Loskokende aardappelen, 500 g knolselders
2
Snijd de aardappelen en de knolselder in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
8 pijltjes witloof
3
Laat de witloofpijlen meekoken, tot ze net niet gaar zijn.
100 g gerijpte flandrien, 100 g boter, 100 g panko
4
Doe de kaas met de boter en de panko in de blender en mix ze fijn.
5
Schep de mengeling tussen twee stukken bakpapier en rol het dun uit. Laat even opstijven in de koelkast of de diepvries.
6
Laat het witloof uitlekken en knijp er het meeste water uit.
8 plakken Ganda Ham, 1 snuifje nootmuskaat
7
Gebruik twee plakjes ham per pijltje witloof. Rol het witloof in de ham en bak de rolletjes in boter. Kruid met peper en nootmuskaat en leg ze in een ovenschaal.
1 boter
8
Laat de aardappelen en knolselder uitlekken en voeg er de boter aan toe.
1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
9
Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper, selderijzout en nootmuskaat.
10
Snijd de opgesteven korst van kaas, panko en boter in stukken ter grootte van de witloofrolletjes en leg de plakken op het witloof.
11
Schuif de ovenschaal onder de grill en laat gratineren.
30 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
12
Laat de boter voor de kaassaus smelten en voeg de bloem toe. Giet de melk erbij en breng aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, citroensap
13
Laat de gemalen kaas erin oplossen en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
1 takje Bieslook
14
Schep wat stoemp op een bord en lepel er wat kaassaus over. Werk af met fijngesneden bieslook. Leg er een gegratineerd witloofrolletje bij.