dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kalfsblanquette (thumbnail)Kalfsblanquette

Kalfsblanquette

1u 20m
0
-
297
Recepten

Kalfsblanquette

Kalfsblanquette is een van die klassiekers waar je maar niet genoeg van krijgt. Herkenbaar? Maak dit heerlijk gerecht eens een keertje zelf. Met dit recept leer je zonder moeite kalfsblanquette maken. Beloofd!
Kalfsblanquette (thumbnail)Kalfsblanquette

Kalfsblanquette

1u 20m
0
-
297
Recepten

Kalfsblanquette

Kalfsblanquette is een van die klassiekers waar je maar niet genoeg van krijgt. Herkenbaar? Maak dit heerlijk gerecht eens een keertje zelf. Met dit recept leer je zonder moeite kalfsblanquette maken. Beloofd!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes297

Ingrediënten

4 personen
Kalfsvlees
750 g
Wortelen
50 g
Uien
40 g
Prei
30 g
Selder
30 g
Kruidentuiltje
Kervel
2 g
Kruidnagel
0,5
Kookwaterkookvocht uit stap 3
0,5 l
Boter
20 g
Bloem
30 g
Zilveruitjes
10 g
Champignons
125 g
Eierenvoor de eidooiers
1
Citroenenvoor het sap
0,25
Nootmuskaat
Room
50 ml
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Snijd het vlees in kleine stukken.
2
Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.
3
Bak de champignons in een bakpan. Deze worden op het einde toegevoegd aan de saus.
4
Zet het vlees onder met gezouten water. Voeg de gesneden groenten, kruidnagel en het tuiltje toe en laat 1 uur zachtjes garen.
5
Haal eventueel schuim weg met een lepel. Opgelet: het mag niet koken.
6
Maak een roux met de boter en de bloem.
7
Voeg al roerend het afgemeten kookvocht, in delen, toe tot je een gebonden saus krijgt.
8
Roer er de room en eidooiers onder en breng op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat. Giet de saus vervolgens door een zeef en giet dan opnieuw in de pan.
9
Leg het gare vlees in de saus en voeg de uitjes en de gebakken champignons toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.
10
Verdeel de blanquette over de borden en werk af met plukjes kervel.
1
Snijd het vlees in kleine stukken.
2
Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.

Instructies

1
Snijd het vlees in kleine stukken.
2
Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.
3
Bak de champignons in een bakpan. Deze worden op het einde toegevoegd aan de saus.
4
Zet het vlees onder met gezouten water. Voeg de gesneden groenten, kruidnagel en het tuiltje toe en laat 1 uur zachtjes garen.
5
Haal eventueel schuim weg met een lepel. Opgelet: het mag niet koken.
6
Maak een roux met de boter en de bloem.
7
Voeg al roerend het afgemeten kookvocht, in delen, toe tot je een gebonden saus krijgt.
8
Roer er de room en eidooiers onder en breng op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat. Giet de saus vervolgens door een zeef en giet dan opnieuw in de pan.
9
Leg het gare vlees in de saus en voeg de uitjes en de gebakken champignons toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.
10
Verdeel de blanquette over de borden en werk af met plukjes kervel.
1
Snijd het vlees in kleine stukken.
2
Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kalfsblanquette (thumbnail)Kalfsblanquette
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Kalfsvlees
750 g
Wortelen
50 g
Uien
40 g
Prei
30 g
Selder
30 g
Kruidentuiltje
Kervel
2 g
Kruidnagel
0,5
Kookwaterkookvocht uit stap 3
0,5 l
Boter
20 g
Bloem
30 g
Zilveruitjes
10 g
Champignons
125 g
Eierenvoor de eidooiers
1
Citroenenvoor het sap
0,25
Nootmuskaat
Room
50 ml
Peper
Zout

Kalfsblanquette

Kalfsblanquette is een van die klassiekers waar je maar niet genoeg van krijgt. Herkenbaar? Maak dit heerlijk gerecht eens een keertje zelf. Met dit recept leer je zonder moeite kalfsblanquette maken. Beloofd!
Instructies
1
Snijd het vlees in kleine stukken.
2
Snijd de wortel, ui, prei en selder in stukjes.
3
Bak de champignons in een bakpan. Deze worden op het einde toegevoegd aan de saus.
4
Zet het vlees onder met gezouten water. Voeg de gesneden groenten, kruidnagel en het tuiltje toe en laat 1 uur zachtjes garen.
5
Haal eventueel schuim weg met een lepel. Opgelet: het mag niet koken.
6
Maak een roux met de boter en de bloem.
7
Voeg al roerend het afgemeten kookvocht, in delen, toe tot je een gebonden saus krijgt.
8
Roer er de room en eidooiers onder en breng op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat. Giet de saus vervolgens door een zeef en giet dan opnieuw in de pan.
9
Leg het gare vlees in de saus en voeg de uitjes en de gebakken champignons toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.
10
Verdeel de blanquette over de borden en werk af met plukjes kervel.