Tartiflette uit de oven met konijn
Tartiflette uit de oven met konijn
Deze tartiflette met konijn is een heerlijke twist op de Franse klassieker. Een hartverwarmend ovengerecht van romige aardappelen, gesmolten kaas en stukjes vlees, perfect voor koude dagen. Comfortfood met een verfijnde toets!
Tartiflette uit de oven met konijn
Tartiflette uit de oven met konijn
Deze tartiflette met konijn is een heerlijke twist op de Franse klassieker. Een hartverwarmend ovengerecht van romige aardappelen, gesmolten kaas en stukjes vlees, perfect voor koude dagen. Comfortfood met een verfijnde toets!
Ingrediënten
4 personen
Look
1 teentje
Witloofstronken
8
Vastkokende aardappelen
800 g
Belgische kaaszachte kaas
250 g
Honing
2 tl
Witte wijn
90 ml
Volle room
200 ml
Boter
Peper
Zout
Nootmuskaat
Tijm (vers)
5 takjes
Gerookt spek
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Pel en pers de knoflook. Maak het witloof schoon en snijd in partjes. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline of scherp mes in fijne plakjes van 2 mm dik. Kruid de aardappelplakjes met peper zout en nootmuskaat. Snijd de kaas in plakjes.
3
Smelt een klontje boter en stoof het witloof zacht met een scheutje water. Kruid met nootmuskaat peper en zout. Voeg de honing toe en laat nog mooi karamelliseren. Haal het witloof uit de pan. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken. Voeg de room en knoflook toe en kruid met peper en zout.
4
Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aardappel. Beleg met partjes witloof en plakjes kaas. Herhaal de laagjes en overgiet met de room.
5
Kruid alle stukken konijn met peper en zout. Beleg alle stukken met een takje tijm en wikkel het stuk vlees in plakjes spek. Leg op de tartiflette en besprenkel met olijfolie.
6
Plaats in de oven op 185°C gedurende 60 minuten of tot de aardappelen zacht zijn. Dek na 30 minuten af met aluminiumfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Pel en pers de knoflook. Maak het witloof schoon en snijd in partjes. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline of scherp mes in fijne plakjes van 2 mm dik. Kruid de aardappelplakjes met peper zout en nootmuskaat. Snijd de kaas in plakjes.
3
Smelt een klontje boter en stoof het witloof zacht met een scheutje water. Kruid met nootmuskaat peper en zout. Voeg de honing toe en laat nog mooi karamelliseren. Haal het witloof uit de pan. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken. Voeg de room en knoflook toe en kruid met peper en zout.
4
Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aardappel. Beleg met partjes witloof en plakjes kaas. Herhaal de laagjes en overgiet met de room.
5
Kruid alle stukken konijn met peper en zout. Beleg alle stukken met een takje tijm en wikkel het stuk vlees in plakjes spek. Leg op de tartiflette en besprenkel met olijfolie.
6
Plaats in de oven op 185°C gedurende 60 minuten of tot de aardappelen zacht zijn. Dek na 30 minuten af met aluminiumfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Look
1 teentje
Witloofstronken
8
Vastkokende aardappelen
800 g
Belgische kaaszachte kaas
250 g
Honing
2 tl
Witte wijn
90 ml
Volle room
200 ml
Boter
Peper
Zout
Nootmuskaat
Tijm (vers)
5 takjes
Gerookt spek
200 g
Tartiflette uit de oven met konijn
Deze tartiflette met konijn is een heerlijke twist op de Franse klassieker. Een hartverwarmend ovengerecht van romige aardappelen, gesmolten kaas en stukjes vlees, perfect voor koude dagen. Comfortfood met een verfijnde toets!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Pel en pers de knoflook. Maak het witloof schoon en snijd in partjes. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline of scherp mes in fijne plakjes van 2 mm dik. Kruid de aardappelplakjes met peper zout en nootmuskaat. Snijd de kaas in plakjes.
3
Smelt een klontje boter en stoof het witloof zacht met een scheutje water. Kruid met nootmuskaat peper en zout. Voeg de honing toe en laat nog mooi karamelliseren. Haal het witloof uit de pan. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken. Voeg de room en knoflook toe en kruid met peper en zout.
4
Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aardappel. Beleg met partjes witloof en plakjes kaas. Herhaal de laagjes en overgiet met de room.
5
Kruid alle stukken konijn met peper en zout. Beleg alle stukken met een takje tijm en wikkel het stuk vlees in plakjes spek. Leg op de tartiflette en besprenkel met olijfolie.
6
Plaats in de oven op 185°C gedurende 60 minuten of tot de aardappelen zacht zijn. Dek na 30 minuten af met aluminiumfolie.