Quiche met bloemkool en worst

Quiche met bloemkool en worst

1u 10m
13
-
313
Recepten

Quiche met bloemkool en worst

Deze quiche met bloemkool en worst is een heerlijke knipoog naar de klassieker bloemkoolroosjes in kaassaus met worst. Perfect voor een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd die zowel jong als oud zal bekoren. Een verrassende twist op een vertrouwde favoriet.
Quiche met bloemkool en worst

Quiche met bloemkool en worst

1u 10m
13
-
313
Recepten

Quiche met bloemkool en worst

Deze quiche met bloemkool en worst is een heerlijke knipoog naar de klassieker bloemkoolroosjes in kaassaus met worst. Perfect voor een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd die zowel jong als oud zal bekoren. Een verrassende twist op een vertrouwde favoriet.
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes313

Ingrediënten

4 personen
Braadworsten
200 g
Bloemkool
1
KaasNazareth kazen
150 g
Eieren
5
Room
250 ml
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
1 el
Mosterd
1 el
Tijm (vers)
1 tl
Zout
Peper
Kruimeldeeg
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bloemkool
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de stam en snijd in kleine blokjes.Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool 4-5 minuten tot ze net zacht zijn maar nog een lichte bite hebben. Giet af en laat afkoelen.
200 g braadworsten, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 el olijfolie
2
Snijd de worst in stukken. Snipper de ui en knoflook.Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes worst toe en bak ze goudbruin en gaar.
3
Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg in dezelfde pan de fijngehakte ui en knoflook toe en bak glazig.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
5 eieren, 1 el mosterd, 1 tl Tijm (vers), zout, peper, 250 ml Room, 150 g Kaas (Nazareth kazen)
5
Klop in een grote kom de eieren los en voeg de room mosterd tijm zout en peper toe. Meng goed. Rasp de Nazareth kaas door het eimengsel.
1 kruimeldeeg
6
Bekleed een ingevette taartvorm (ongeveer 24 cm) met kruimeldeeg en prik de bodem in met een vork.Verdeel de geblancheerde bloemkoolroosjes en de gebakken stukjes worst over de taartbodem. Voeg de gebakken ui en knoflook toe. Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling.
7
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten of tot de vulling is gestold en de bovenkant goudbruin is.
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de stam en snijd in kleine blokjes.Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool 4-5 minuten tot ze net zacht zijn maar nog een lichte bite hebben. Giet af en laat afkoelen.
2
Snijd de worst in stukken. Snipper de ui en knoflook.Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes worst toe en bak ze goudbruin en gaar.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1 bloemkool
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de stam en snijd in kleine blokjes.Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool 4-5 minuten tot ze net zacht zijn maar nog een lichte bite hebben. Giet af en laat afkoelen.
200 g braadworsten, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 el olijfolie
2
Snijd de worst in stukken. Snipper de ui en knoflook.Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes worst toe en bak ze goudbruin en gaar.
3
Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg in dezelfde pan de fijngehakte ui en knoflook toe en bak glazig.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
5 eieren, 1 el mosterd, 1 tl Tijm (vers), zout, peper, 250 ml Room, 150 g Kaas (Nazareth kazen)
5
Klop in een grote kom de eieren los en voeg de room mosterd tijm zout en peper toe. Meng goed. Rasp de Nazareth kaas door het eimengsel.
1 kruimeldeeg
6
Bekleed een ingevette taartvorm (ongeveer 24 cm) met kruimeldeeg en prik de bodem in met een vork.Verdeel de geblancheerde bloemkoolroosjes en de gebakken stukjes worst over de taartbodem. Voeg de gebakken ui en knoflook toe. Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling.
7
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten of tot de vulling is gestold en de bovenkant goudbruin is.
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de stam en snijd in kleine blokjes.Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool 4-5 minuten tot ze net zacht zijn maar nog een lichte bite hebben. Giet af en laat afkoelen.
2
Snijd de worst in stukken. Snipper de ui en knoflook.Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes worst toe en bak ze goudbruin en gaar.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden