Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst
Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst
Laat je eieren sudderen in een smaakvolle en pittige tomatensaus. Serveer met bloemkoolrijst voor een extra groenteboost.
Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst
Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst
Laat je eieren sudderen in een smaakvolle en pittige tomatensaus. Serveer met bloemkoolrijst voor een extra groenteboost.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Uien
3
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Koriander
1 bosje
Bloemkool
1
Harissa
2 el
Tomatenpuree
2 el
Bruine suiker
1 el
Tomaten passata
300 ml
Eieren
8
Kokosnoot room
200 ml
Water
200 ml
Laurierblaadjes
2
Gemberpoeder
1 el
Vissaus
1 tl
Plantaardige olie
Peper
Zout
Bereiding
1
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.
3
Leg de eieren in de saus en laat nog eens 10 minuten verder sudderen.
4
Pel en snipper de sjalot fijn.
5
Snijd de bloemkool grof en doe in een blender. Mix fijn.
6
Fruit het sjalotje in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten. Snijd de helft van de koriander fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de pittige saus met eieren op. Werk af met de resterende koriander.
1
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding
1
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.
3
Leg de eieren in de saus en laat nog eens 10 minuten verder sudderen.
4
Pel en snipper de sjalot fijn.
5
Snijd de bloemkool grof en doe in een blender. Mix fijn.
6
Fruit het sjalotje in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten. Snijd de helft van de koriander fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de pittige saus met eieren op. Werk af met de resterende koriander.
1
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.